Afbeelding

Raad wil dat metro vaker gaat rijden

Actueel 2.577 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Tijdens de raadsvergadering diende raadslid Bianca van Petegem namens Gemeentebelangen een voorstel in om de metro vaker te laten rijden. Zij werd hierbij gesteund door Eerlijk Alternatief en het CDA. Het voorstel werd met meerderheid van stemmen aangenomen.

Het voorstel was bedoeld om de strategische agenda van de Metropoolregio (MRDH) aan te passen. In deze strategische agenda van de MRDH staat vermeld dat men werkt aan: "Verhoging van de capaciteit van RandstadRail-sporen tussen Den Haag Laan van NOI en Leidschenveen en het aanleggen van een keerspoor bij Pijnacker-Zuid". Het gedeelte tussen Leidschenveen en Pijnacker Zuid wordt niet genoemd. Onze gemeente heeft altijd aangegeven voorstander te zijn van een frequentieverhoging over de gehele lijn, dus van Den Haag tot Rotterdam en terug.

De komende periode groeit onze gemeente qua inwoneraantal en dat geldt ook voor onze buurgemeenten. Een goed werkende metro (E- lijn) is essentieel om mensen te vervoeren tussen Rotterdam en Den Haag en om aan te sluiten op de busverbindingen tussen Delft en Zoetermeer. "Door de metro op het hele traject vaker te laten rijden, kunnen we de problemen door groei van het aantal inwoners voorkomen en overvolle metro's zoals nu soms al het geval is, tegengaan", aldus raadslid Bianca van Petegem van Gemeentebelangen.

"Het college stelt daarbij als randvoorwaarde dat er dan ook extra geluidwerende maatregelen komen", zo laat woordvoerder Ron Penning weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant