Afbeelding

Verruil kilo's voor zelfvertrouwen in acht weken tijd

Algemeen 1.844 keer gelezen

Altijd tevreden over een ander maar nooit over jezelf? Wil je afvallen maar lukt dat niet? Dan is de training Slank vol Zelfvertrouwen iets voor jou. Bij deze interactieve training staat een gezonde leefstijl en het zelfbeeld centraal. "Hoe je jezelf ziet, wordt weerspiegelt in hoe je voor jezelf en je lichaam zorgt," vertelt voedingsdeskundige Helga Sierat. Samen met coach Malissa Bron geeft ze de training Slank vol Zelfvertrouwen. In acht weken wordt gewerkt aan een positief zelfbeeld, zelfwaardering en de juiste keuzes op het gebied van gezonde voeding.

De training is bedoeld voor vrouwen die willen afvallen - hoeveel kilo maakt daarbij niet uit. "Iedere vrouw is welkom. We willen dat iemand lekker in haar vel komt te zitten en vol zelfvertrouwen weggaat na de laatste bijeenkomst. Als je je lekker voelt, straal je dat ook uit." Helga is voedingsdeskundige en houdt zich bezig met de interacties tussen voeding en de werking van het lichaam op diverse niveaus. "Voeding kan je zien als de bouwstenen van het leven. Als je rommel eet, zorg je niet goed voor jezelf. Je moet bewust zijn van de keuze die je maakt. Een taartje of patatje kan prima als je de rest van de week gezond eet. Maar die keuze is lastig als je niet de juiste mindset hebt."

Malissa helpt de deelnemers om de goede mindset te krijgen. "Je merkt dat sommige vrouwen zichzelf wegcijferen, dat ze zichzelf minder waard vinden. Dat is zonde! Ik coach de deelnemers om te bouwen aan hun zelfbeeld en dat ze weer keuzes kunnen maken waar ze daadwerkelijk blij van worden." Die keuzes gaan over het persoonlijke leven en voeding, voor vrouwen hangt het zelfbeeld vaak samen met het gewicht. "Maar je kan je slank en gelukkig voelen in maatje 36, 40 en 52. Het begint allemaal bij zelfacceptatie, sommige mensen zijn nooit tevreden. Ik leer ze om positief te denken."

Tijdens de training Slank vol Zelfvertrouwen krijgen de deelnemers theoretische kennis en gaan ze actief aan de slag. In een groep met gelijkgestemden kan alles worden gedeeld. "De groepen zijn klein, je zit bij gelijkgestemde vrouwen die met dezelfde problemen worstelen. Want wat kan je bijvoorbeeld het beste doen als je uit eten gaat?" Samen met de twee professionals stel je doelen voor jezelf op, zij geven de juiste tools zoals weekmenu's om dat te bereiken. "Het lukt alleen als je zelf aan de slag gaat en positief leert denken, wij helpen daarbij."

Nieuwsgierig geworden? De training van acht bijeenkomsten begint in mei. Meer informatie en aanmelden voor de training Slank vol Zelfvertrouwen kan via info@slankvolzelfvertrouwen.nl www.slankvolzelfvertrouwen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant