Afbeelding

De Helm nu nog sfeervoller en groter

Actueel 1.201 keer gelezen

Vandaag was het open dag bij de prachtig verbouwde Slijterij en Wijnhandel De Helm aan de Pijnackerse Kerkweg. Veertig vierkante meter is er bijgekomen, en dat zie je! Niet alleen is er veel meer ruimte, de hele winkel straalt nóg meer warmte uit dan voorheen, voor zover mogelijk in deze altijd al buitengewoon gezellige en ruim gesorteerde slijterij.

De afgelopen jaren hebben er heel wat verbouwingen en uitbreidingen plaatsgevonden, allemaal door lokale bedrijven. Eigenaren Rob en Marian Kouwenhoven hebben de afgelopen weken de – zoals ze nu zelf zeggen - laatste verbouwing achter de rug. "We hebben nu letterlijk de hele ruimte in gebruik, verder kunnen we niet uitbreiden. De winkel loopt door tot aan het Spaerwoude met de grote parkeerplaats. Daarvandaan kunnen de klanten zo achterom de winkel in lopen. Zeker als je een grote bestelling met veel zware dozen hebt, ideaal. Maar iederéén kan gewoon achterom komen natuurlijk. De laatste vijf jaar hebben we er in totaal tachtig vierkante meter bijgekregen, en daar zijn we superblij mee", aldus Rob, die heel ontspannen helpt bij de laatste klussen, zoals het plaatsen van de klimaatkast op een beter toegankelijke plaats.

Meer overzicht "Door de extra ruimte kunnen we alles veel overzichtelijker plaatsen. Elke wijn en whisky heeft nu zijn eigen schap, met daarboven de regio vermeld. Uiteraard hebben we een uitgebreide sortering bijzondere biertjes en nu ook een speciale kast voor regionaal bier van bijvoorbeeld Brouwerij Eigenwijs uit Pijnacker, Brouwerij Noord uit Rotterdam, Kompaan uit Den Haag en De Koperen Kat uit Delft. Echt superbiertjes! De klant kan nu nog beter lekker snuffelen, en natuurlijk goed geadviseerd worden. En hoewel we wel veel groter zijn geworden, hebben we er bewust voor gekozen de nostalgische sfeer in stand te houden. We hebben de vloer en de proeverijkast mooi klassiek gehouden. En de vloertegels in het eerst stuk van de winkel blijven. Die waren nog van opa, dat hoort helemaal bij dit nostalgische pand", vertelt Rob aan de proef/overlegtafel in het midden van de ruimte.

Overlegtafel Die tafel was er al, en houdt zijn plaats én functie. "Dit is de plaats waar mensen rustig met ons kunnen proeven, of bijvoorbeeld hun cateringwensen kunnen overleggen. Want dat doen we natuurlijk ook nog steeds. Stel je maar eens voor: je viert bijvoorbeeld je vijftigste verjaardag thuis en je kunt je helemaal aan je gasten wijden. Wij regelen alles van de opbouw en het opendoen van de deur, tot en met de bediening en het opruimen na afloop. En dat alles met heerlijke hapjes en drankjes naar keuze. Wij doen van alles en jij hoeft alleen maar te genieten. "

Beleving De Helm gaat voor zover mogelijk nog meer op beleving inzetten. "Elke zaterdag van de maand gaan we een proeverij houden. Gewoon inloop, voor iedereen die daar zin in heeft. Een beetje aangepast aan het seizoen, dus bijvoorbeeld lekkere witte wijn en rosé op een warme junidag en een wat stevigere rode wijn of whisky in oktober. Maar, wat niet veel mensen weten, je kunt hier altijd proeven. We hebben een 'gewone' wijnkast waarin altijd wijn open staat, maar ook een speciale klimaatserveerkast. Die krijgt nu ook meer ruimte. Je wilt toch vooraf even proeven wat je koopt? Ook leuk: in de klimaatserveerkast hebben we altijd champagne koud liggen. Dus heb je een speciale gelegenheid of ineens iets te vieren? Kom bij ons langs en je kunt meteen met een koude fles naar huis of de zaak om te vieren wat je wilde vieren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant