Afbeelding

Beatrixrun kan doorrijden!

Actueel 3.111 keer gelezen

Pijnacker - De Beatrixrun kan ook na de editie van 2019 doorrijden, ondanks de eerdere aankondiging van de politie dat zij dit jaarlijkse evenement niet langer kan begeleiden. Hierdoor dreigde er na 36 jaar een einde aan deze mooie rit met ruim 100 zijspanrijders en hun gehandicapte passagier te komen.

Burgemeester Ravestein heeft na de bekendwording hiervan aan het begin van dit jaar tijdens haar nieuwjaarstoespraak het maatschappelijke belang van de Oranjevereniging en de Beatrixrun voor Pijnacker-Nootdorp benadrukt. "Ik kan u verzekeren dat wat ons betreft de mooie traditie van de Beatrixrun zal worden voortgezet". Door opnieuw te kijken naar de inzet en capaciteit is het gelukt om voldoende politie voor de Beatrixrun vrij te maken. Ook binnen de Beatrixrun is er door een andere aanpak voor gezorgd dat er minder politie ingezet hoeft de worden.

De Oranjevereniging Pijnacker, waarvan de Beatrixrun een onderdeel is, is uiteraard zeer verheugd met dit bericht. "We zijn erg dankbaar voor de inzet van de burgemeester en de politie, maar ook voor alle hartverwarmende steunbetuigingen van vele belangstellenden die we de afgelopen periode hebben mogen ontvangen".

De eerstvolgende Beaxtrixrun vindt plaats op 4 mei 2019. De zijspannen staan vanaf 9.30 uur opgesteld op het Raadhuisplein en gaan om 10.15 uur van start. Rond 16.45 uur keert de stoet terug voor de beroemde ereronde aan de Oost- en Westlaan, waar heel het dorp zoals ieder jaar uitgenodigd is om de rijders en passagiers toe te komen zwaaien. Gelukkig is dit toch niet de laatste keer, maar volgen er in de komende jaren nog meer edities waarvan deelnemers en publiek volop kunnen genieten!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant