Het acteerduo Serge en Johan centraal in de theaterhuiskamer.
Het acteerduo Serge en Johan centraal in de theaterhuiskamer.

Derde Huiskamerfestival Nootdorp weer bijzonder

Actueel 768 keer gelezen

Voor het derde jaar was onlangs in Nootdorp het zogenoemde Huiskamerfestival Nu of Noot. Drie bij elkaar in de buurt gesitueerde 'huishoudens' stellen hun home beschikbaar voor een optreden voor maximaal 25 personen.

De drie locaties waren deze keer gelegen aan de Molenweg en aan de Kooikerlaan op het terrein van Ipse de Bruggen. Bij De Kombuis aldaar was de afterparty met de jeugdige band Update uit Nijverdal.

Het werkt dus zo dat de uitvoerende artiesten op één plek blijven en dat het publiek zich verplaatst. De optredentjes duren een half uurtje en de gastheren/vrouwen zorgen voor koffie/thee en een drankje. Het programma was weer heel gevarieerd: een geweldige Braziliaanse band; een improviserend acteertweetal dat het publiek volop betrokken bij wat er geacteerd ging worden en een fotojournalist die werk maakt van opvallende beeldovereenkomsten en daar fotoseries van maakt: bijvoorbeeld regiowethouders met kort grijs stekelhaar, zogeheten olifantenpaden (paadjes die ontstaan buiten de geijkte fiets- en wandelpaden), enzovoort.

Nu of Noot was volledig uitverkocht en zal ook in 2020 weer worden georganiseerd door een team met drie cultureel geïnteresseerde Nootdorpse 'stellen'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant