Lindy en Sylvia van Etos Keijzershof zijn heel enthousiast over de actie.
Lindy en Sylvia van Etos Keijzershof zijn heel enthousiast over de actie.

Billendoekjesactie bij Etos Keijzershof voor goed doel

Actueel 969 keer gelezen

Pijnacker - Etos Keijzershof is, geïnspireerd door een collega-winkel in Brabant, bezig met een tweeweekse zogenoemde 'billendoekjesactie'. Die is voor het Ronald MacDonaldhuis in Rotterdam.

De winkel probeert in twee weken tijd 1.200 pakjes met billendoekjes bijeen te garen. De tussenstand was maandag 832, dus het doel gaat zeer waarschijnlijk gehaald worden. Sylvia van Etos Keijzershof vertelt dat het Ronald MacDonaldhuis heeft aangegeven waar ze behoefte aan hebben. Dat bleken billendoekjes, omdat er ook heel vaak heel jonge kinderen overnachten in deze voorziening naast het Sophia Kinderziekenhuis.

De actie is heel simpel: twee halen één betalen. Veel mensen vinden de actie zo mooi dat ze meteen twee pakjes schenken. Anderen nemen er een mee en laten er een achter voor de actie. "Mensen reageren heel enthousiast op deze actie en vinden het geweldig dat we dit doen", zegt Sylvia die al elf jaar in de winkel werkt met zes andere collega's.

De winkel was eerst gevestigd in het noodwinkelcentrum bij Tolhek en sinds vijf jaar in Winkelcentrum Keijzershof. De actie loopt dus tot en met zaterdag en daarna volgt de overhandiging van de enorme voorraad billendoekjes!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant