Afbeelding

Komodovaraan gespot bij Dobbeplas

Actueel 12.091 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Medewerkers van de Dierenambulance proberen momenteel bij de Dobbeplas in Nootdorp een komodovaraan te vangen. Een bezoeker van het hondenbos zag de 'reuze hagedis' maandagmorgen lopen. 

Het is nog volstrekt onduidelijk hoe het beest bij de Dobbeplas terecht is gekomen. Mogelijk is hij bij een particulier ontsnapt uit een kooi of terrarium. Een medewerker van Dierenambulance sluit uit dat de exoot uit een dierentuin afkomstig is. "Wij hebben contact opgenomen met onder andere Blijdorp, maar daar wordt geen komodovaraan gemist", laat men weten. Hondenbezitters wordt aangeraden om honden aan de lijn te houden. "Wij hebben nog geen idee hoelang de vangactie gaat duren. Voorlopig hebben wij hem of haar nog niet in het vizier", zo laat een woordvoerder van de Dierenambulance weten. Er is een tiental medewerkers ingezet om het dier te vangen.

Een bezoeker van het hondenbos maakte vanmorgen met zijn mobiele telefoon onderstaande beelden van de komodovaraan. Het beest wordt zo'n anderhalf tot twee meter lang geschat door medewerkers van de Dierenambulance.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant