Zo groeit een amaryllis. (foto: Rolf van Koppen)
Zo groeit een amaryllis. (foto: Rolf van Koppen) RolfvanKoppen

Lokale tuinders doen mee aan Kom in de Kas

Actueel 2.170 keer gelezen

Nootdorp - De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april en zondag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

In regio Nootdorp-Noukoop doen veertien bedrijven mee. Op zaterdag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 7 april van 11.00 tot 16.00 uur openen de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Gastvrije Tuinders
Enthousiaste glastuinbouwondernemers laten dit weekend zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om kleurige bloemen,verrassende groenten en potplanten te kweken. Jong en oud kunnen hier wereldse ervaringen opdoen. Je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan, en hoe ze worden gebruikt. Er wordt een breed scala aan producten getoond; van orchideeën tot pepers en van chrysanten tot mini komkommers. Een heel mooi gebied van ongeveer drie kilometer met een enorme diversiteit aan bedrijven en activiteiten. Voor mensen die slecht ter been zijn rijden er pendelbussen en voor de kinderen een treintje.

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en mee doen aan een speurtocht. Niet alleen de activiteiten die mede georganiseerd worden door de scouting, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. 

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In Nootdorp-Noukoop nemen veertien bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 6 en zondag 7 april van 11.00 tot 16.00 uur. Er is beperkt gelegenheid tot parkeren bij metrostation Nootdorp, aan de Prismastraat. Van daaruit rijden gratis pendelbussen naar de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant