Afbeelding
VIDEO

Donderdag sluit de Sebastiaansbrug in Delft

Regio 3.101 keer gelezen

Delft - De nieuwe Sint Sebastiaansbrug in Delft vervangt in 2020 de huidige brug. De nieuwe brug zorgt voor een veilige en vlotte verbinding tussen het centrum en de TU-wijk. Aanstaande donderdag 14 februari wordt de oude brug definitief afgesloten voor verkeer.

De huidige brug is in slechte staat en vertoont scheuren. De brug is daardoor ook niet geschikt voor de aanleg van de trambaan voor tramlijn 19, die naar TU Delft Campus gaat rijden. De nieuwe brug wordt een basculebrug op dezelfde locatie als de huidige brug, passend binnen het bestemmingsplan. De brug krijgt net als de oude brug een doorvaarthoogte van 4,5 meter.

Klik hierboven voor een video met kundige uitleg!

Gemotoriseerd verkeer beschikt op de nieuwe brug over twee keer één rijstrook. Voor het openbaar vervoer zijn twee rijstroken beschikbaar voor tram en bus, in de zijligging aan de oostzijde van de brug. Aan beide zijden komen vrijliggende voet- en fietspaden. De nieuwe brug krijgt geluidarm asfalt. Het vervangen van de brug kost in totaal 25 miljoen euro. De gemeente, provincie en Metropoolregio Rotterdam Den Haag dragen samen de kosten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant