Afbeelding

Bouw in volle gang: Simian wordt een van de grootste online drukkerijen

Algemeen 3.366 keer gelezen

De uitbreiding van de in 2007 opgerichte online drukkerij Simian, het moederbedrijf van Reclameland, Drukland en Flyerzone, neemt serieuze vormen aan. Het bedrijf is volop aan het bouwen op de 25.000m² grond die vorig jaar is bijgekocht. De bouwwerkzaamheden vinden plaats naast het huidige pand in Westerbroek en er komt schot in de zaak.

De uitbreiding is een logisch antwoord op de groei van het bedrijf, dat zichzelf de afgelopen twee jaar zag groeien van 60 naar 125 medewerkers. In mei 2016 is Simian naar Westerbroek gekomen, van 2000m² naar 10.000m² gegaan en zo verviervoudigd. Johan Wiersema, interne projectleider bij Simian en begeleider van de bouwwerkzaamheden, herinnert zich dat nog goed. "Dan kom je binnen in zo'n nieuw pand en verwonder je je over hoe groot de ruimte is. Nog geen 3 jaar later barst je bijna uit je voegen." De extra ruimte is nodig om alle machines onder te brengen en om in de verwachte groei te voorzien. "Wij lopen voorop en passen ons tijdig aan, iets waar Simian bekend om staat en wij als Simians trots op zijn'', zo zegt eigenaar en oprichter Wouter Haan.

Met de groei wil Simian nieuwe afdelingen opzetten en ruimte scheppen voor 75 banen. Ook wil Simian zich meer gaan toeleggen op grootformaat drukwerk zoals vlaggen, banners, spandoeken en plaatmaterialen. Ook de stijgende vraag naar plexiglas, aluminium en textiel wil Simian met de geplande groei kunnen blijven beantwoorden.

Het nieuwe pand vanaf de grond af aan kunnen opbouwen, heeft voordelen: alles kan zo doeltreffend mogelijk worden ingericht. Door de medewerkers bij het proces te betrekken, wordt een prettige en efficiënte werkomgeving gecreëerd met de beste en nieuwste machines.

Doordat het bouwperceel 2 meter beneden vloeroppervlak lag, ging de bouw van start met ruim 2000 vrachtwagens aan zand dat eerst moest inklinken. "Zand erover", grapt Wiersema, die al uitkijkt naar maart om te kunnen beginnen met de fundering. Dan gaan er 350 heipalen van 22 meter de grond in, in totaal 750 ton aan staal voor een stevige basis. Het nieuwe pand wordt aan het huidige pand vastgekoppeld.

"We blijven groeien en ons ontwikkelen, een stabiele basis en veiligheid staan daarbij voorop", aldus Wiersema. De oplevering van het nieuwe pand staat voor eind 2019 op de agenda. In 2020 wil het bedrijf op volle toeren draaien en vele nieuwe producten lanceren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant