Binnenkort gaat de schaar in het haar van Cheryl.
Binnenkort gaat de schaar in het haar van Cheryl.

Zangeres Batcrab doneert haar aan Haarwensen

Actueel 1.370 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Cheryl Mostert, zangeres van de regionale band Batcrab, heeft besloten 30 tot 35 centimeter van haar haar af te laten knippen voor een goed doel.

Het haar van Cheryl wordt opgestuurd naar Stichting Haarwensen. Zij maken daarvan een mooie pruik voor een kind, dat door ziekte of behandeling het haar is kwijtgeraakt. Cheryl is een actie begonnen gestart om een mooi geldbedrag op te halen. Je kunt haar steunen via: actievoorkika.nl/haardonatie-Cheryl.

Per jaar verliezen zo'n 500 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen.

Grote collectie
Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Haarwensen biedt deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant