Afbeelding

Bieb wordt baas CulturA

Actueel 1.743 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Bibliotheek Oostland is ontzettend blij dat de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp donderdagavond 24 januari vierkant achter de plannen is gaan staan om het beheer en de exploitatie van Theater CulturA vanaf het volgend theaterseizoen over te dragen aan Bibliotheek Oostland. De Bibliotheek gaat dit doen samen met de netwerkpartners SWOP (Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp) en het Jeugd- en Jongerenwerk (Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland).

"Ik ben zo ontzettend blij met het definitieve jawoord dat de gemeenteraad heeft gegeven op onze plannen die wij hebben opgesteld naar aanleiding van de vraag van het college, voor het eerst gesteld in 2015. Het is een groot blijk van vertrouwen in ons en onze partners om de brug te slaan tussen cultuuraanbod en het sociaal domein door het organiseren van activiteiten voor inwoners van Pijnacker-Nootdorp. Want wat we gaan doen is zo leuk, dat gaat zeker een grote aantrekkingskracht krijgen. En de vestiging van de Bibliotheek krijgt in Nootdorp weer de ruimte waar onze lezers recht op hebben. Ik ben zo blij dat we dit voor Nootdorp voor elkaar hebben gekregen, het was de lange adem meer dan waard", aldus directeur van Bibliotheek Oostland, Petra Togni.

Cultureel kloppend hart
Petra Togni kreeg drie jaar geleden de vraag of zij mee wilde denken over de rol van Bibliotheek Oostland in de overname van het beheer van Theater CulturA. De gemeente wilde toe naar een bredere ontmoetingsplek in Nootdorp, voor alle inwoners, niet alleen voor kunstminnende bezoekers. Bibliotheek Oostland weet, door het in 2016 geopende sociale buurthuis, Buurt & Zo in de Pijnackerse vestiging, wat er komt kijken bij het beheren van een buurtcentrum.

Cultuur verbindt
Tel daar de ervaringen bij op die via de samenwerking met Theater 't Web in Bleiswijk zijn opgedaan en het was al gauw duidelijk dat juist de verbinding via culturele activiteiten ervoor zorgt dat inwoners de weg naar Theater CulturA straks beter weten te vinden. "Of zoals wij zeggen, CulturA gaat het sociaal cultureel kloppend hart in de Dorpsstraat van Nootdorp worden", vertelt Petra Togni die gisteravond de (geleende) rode loper had uitgelegd voor een allerlaatst charmeoffensief richting de raadsleden. Met succes!

De komende tijd zal gebruikt worden om verder in gesprek te gaan met de huidige gebruikers van Theater CulturA, aanpassingen te doen aan het pand om het geschikt te maken voor de inhuizing van Bibliotheek Oostland en de partners. Het kleine servicepunt van Bibliotheek Oostland aan de Markt in Nootdorp zal dan na de verhuizing sluiten.

SBJ SamenSterk
SWOP, Bibliotheek Oostland en STJJMH zijn verenigd in het samenwerkingsverband SBJ SamenSterk. Dat de partners elkaar versterken als ze de krachten bundelen is in dit voorbeeld wel duidelijk zichtbaar geworden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant