Het CDA Delfland wil inzetten op meer ruimte voor water en groen.
Het CDA Delfland wil inzetten op meer ruimte voor water en groen.

CDA: inzetten op ruimte voor water en groen

Actueel 1.004 keer gelezen

Afgelopen zaterdag bracht het CDA Pijnacker-Nootdorp samen met kandidaten voor de komende verkiezingen een bezoek aan de nieuw aangelegde Boezemzoom in Pijnacker. Door klimaatverandering en nieuwbouw is er behoefte aan extra ruimte voor water.

Het CDA vindt de Boezemzoom een zeer geslaagd voorbeeld van hoe meer ruimte voor water zorgt voor een betere leefbaarheid. Het CDA wil in de komende periode zorgen voor meer ruimte voor water en groen om zo de leefbaarheid te verbeteren. Vaak wordt bij bouwplannen weinig ruimte overgelaten aan water. Bij hevige regenbuien zorgt dit voor wateroverlast en in droge perioden voor hittestress. Bij de aanleg van Ackerswoude en de Boezemzoom hebben Delfland en de gemeente Pijnacker goed samengewerkt, waardoor waterberging met een meerwaarde is ontstaan. De Boezemzoom kan bij hevige buien water bergen vanuit de nieuwe wijk, maar ook vanuit het centrum van Pijnacker.

Monique de Veld, kandidaat voor de Provinciale Staten, onderschrijft het belang van samenwerking met het hoogheemraadschap en overige bestuurslagen. Tijdens haar raadslidmaatschap is er ook nauw samengewerkt aan de zwemwaterkwaliteit voor de Dobbeplas. Uitdaging voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp is ook bodemdaling. Het is goed dat Maarten als nummer 2 op de CDA lijst staat bij het Hoogheemraadschap Delfland, hij heeft veel expertise op het gebied van de waterhuishouding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant