De familie Schalk met het boek.
De familie Schalk met het boek.

Ralph Schalk signeert boek bij Van Atten

Actueel 1.048 keer gelezen

Vorige week dinsdag is het nieuwste tekeningenboek van Ralph Schalk gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens een geanimeerde bijeenkomst van het Parkinson Café in Delft.

De voormalige docent van het Stanislas Pijnacker heeft meer dan twintig jaar wekelijks een tekening of cartoon gemaakt voor de Telstar/Eendracht. Een jaar geleden is hij daarmee gestopt. Als afsluiting heeft Telstar Uitgeverij een mooi verzamelboek gemaakt dat door Ralph zelf is samengesteld en opgemaakt door Gerard Nijboer die nu wekelijks in deze krant staat met een tekening.

Het prachtig uitgevoerde boek bevat niet alleen Telstartekeningen maar ook allerlei andere mooie prenten die hoofdstuksgewijs gerangschikt zijn. Zwartwit en kleur wisselen elkaar af. Het boek is sinds vorige week bij de lokale boekhandels te koop voor slechts 17,50 euro.

Vandaag was Ralph tussen twee en vier uur bij Van Atten aanwezig om het boek te signeren en iets te vertellen over zijn tekenkunst die hij ook met Parkinson onder de leden gewoon heel goed blijft beheersen. "Helemaal geen last van", zegt hij kort en droog.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant