Afbeelding

De Trucker houdt Band Battle voor jonge bands uit de regio

Actueel 586 keer gelezen

Begin 2019 organiseert Poppodium de Trucker in Pijnacker een competitie voor jonge en beginnende bands uit de regio. In een aantal rondes wordt gezocht naar het grootste jonge bandtalent die vervolgens de kans krijgen op te treden tijdens het openlucht Koningsdagfestival van de Trucker. Naast het organiseren van een aantal gave avonden met live optredens wil De Trucker hiermee startende jonge bands een kans geven zich op een podium te presenteren voor publiek en een vakjury.

Op 2 avonden (zaterdag 2 februari en zaterdag 2 maart) zullen per avond 4 bands zich presenteren en strijden om een plek in de finale. Een vakkundige jury zal de keuze maken wie er voor een finaleplek in aanmerking komen. Op 6 april is de finaleavond waar de grote battle plaatsvindt voor de winst. Ook op deze avond zal een jury weer bepalen welke band zich als beste gepresenteerd heeft op het podium en zich de beste beginnende band van 2019 mag noemen.

De overall winnaar mag als beloning spelen op het buitenfestival wat de Trucker jaarlijks op Koningsdag in Pijnacker organiseert. Uiteraard is dat optreden inclusief gebruik maken van een troosteloze backstage area met lauwe hapjes en lauwe drankjes. Alle deelnemende bands krijgen een opname mee van hun optreden (op USB-stick, niet afgemixt).

Voorwaarden voor deelname: de band  is opgericht na 1 januari 2017 de bandleden zijn voor het grootste gedeelte jonger dan 25 de bandleden wonen voor het grootste gedeelte in de regio (Gemeentes: Pijnacker-Nootdorp, Delft, Den Haag, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijswijk, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer en Zoeterwoude).

Bands kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website van de Trucker: www.detrucker.nl/bandbattle. Zodra er bevestigd is via mail ben je zeker van deelname. Op de website zijn de voorwaarden en andere bijzonderheden terug te vinden. Vragen mogen naar info@detrucker.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant