Afbeelding

Kantonrechter stelt huurder in het gelijk over stookkosten

Actueel 3.936 keer gelezen

Pijnacker - Rondom Wonen moet het echtpaar Van Eijk uit de Schaepmanlaan in Pijnacker-Noord een bedrag van rond de 140 euro te veel betaalde stookkosten terugbetalen over het jaar 2014.

Het is nog niet duidelijk of de terugbetaling ook geldt voor de daarop volgende jaren.  Ook moet nog blijken voor hoe veel huurders van Rondom Wonen de teruggave van toepassing is.

Enkele bewoners van huurwoningen in Pijnacker-Noord zijn al jaren aan het strijden over de hoogte van de stookkosten die de verhuurder in rekening brengt. Ook de toerekening van de energiekosten is een punt van discussie. Ze stapten naar de landelijke Huurcommissie. Die stelde de bewoners deels in het gelijk. Toen stapte Rondom Wonen naar de kantonrechter en die volgt nu grotendeels de Huurcommissie.

De rechtszaak ging over 2014 maar de partijen kijken nu ook naar de daarop volgende jaren. Het gaat Tonny van Eijk en ook andere huurders niet alleen om het vastrecht, maar om de totale toerekening van de energiekosten. Ook de isolerende maatregelen zijn punt van discussie, in relatie tot de warmte van 65 graden die Ammerlaan The Green Innovator sinds enkele jaren levert. Volgende week meer hierover!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant