Afbeelding

Kapsalon en Barbershop, 2 werelden samengevoegd bij Waves & Shaves

Algemeen 2.658 keer gelezen

Het centrum van Berkel is sinds 1 december niet alleen een nieuwe kapperszaak rijker, maar de salon van Kelly Vollering herbergt ook een echte barbershop. Kelly heeft de beschikking over 7 damesstoelen en barbier Pascal Vissenberg heeft vier echte robuuste herenzetels waar hij heren knipt, scheert en groomt. De zaak heet Waves & Shaves en dat dekt exact de lading wat Kelly en Pascal voor hun klanten kunnen betekenen.

De twee werelden, meestal gescheiden in afzonderlijke kapperszaken, gaan hier wonderwel prachtig samen: "Ja, er heerst hier een hele ongedwongen sfeer. De energieën van mannen en vrouwen bij elkaar is heel fijn. Sommige stellen komen zelfs bewust samen. Dat brengt veel gezelligheid", zo vertelt Kelly Vollering die uit Pijnacker komt en na 3,5 jaar daar een salon te hebben gehad nu haar droom waarmaakt met een kapsalon en barbershop in Berkel en Rodenrijs. Ze neemt dan ook veel van haar vaste klanten mee. Gelukkig is het in Berkel centrum, achter haar winkel in het voormalig ABN Amro pand ook gratis parkeren. Kelly geniet vooral van de spontane aanloop: "Dat is zo leuk hier in het centrum. Het is al ontzettend druk geweest de afgelopen weken."

Barbier in Berkel
Ook bij barbier Pascal loopt het storm. Fijn dat ons team wordt uitgebreid, zodat iedereen snel en naar tevredenheid kan worden geholpen. Ik ben echt officieel opgeleid tot barbier en dat is echt een heel ander vakgebied. Heren en jongeren komen hier om meerdere redenen. Nergens word je zo glad geschoren als hier. Ik zorg eerst dat de poriën goed open gaan staan, door het gebruik van warme handdoeken en dan scheer ik natuurlijk op authentieke wijze. Eerst een zalige ruikende pre-shave balsem en daarna natuurlijk scheerschuim via de kwast en het open mes. Dat kun je zelf niet thuis. Dat geldt ook voor goed, mooi onderhoud van baard en of snor. Je staat er anders voor als barbier dan thuis voor de spiegel", legt trotse baarddrager uit van 25 jaar.

De verzorgde man
Pascal ervaart dagelijks dat baarden niet meer voorbehouden zijn aan de hipsters, maar een stijl is die iedereen past. Juist de verzorgde mooie baarden en snorren winnen steeds meer aan populariteit. Daar horen de typisch mannelijk ruikende luchtjes bij, met een vleugje nostalgie naar vroeger. Want ook voor de heren heeft Waves & Shaves een complete verzorgingslijn. Pascal geeft adviezen hoe de producten het beste te gebruiken zijn en hoe je zelf thuis het beste kunt stylen, zodat je te allen tijde op en top verzorgd voor de dag kunt komen.

Jong geleerd
Ook is er rekening gehouden met de aankomende volwassen mannen. Er is een speciaal tarief van 18,50 euro, voor 12 tot en met 18-jarigen. Het uitgelezen moment om een professioneel barbier te bezoeken om te leren hoe je het beste met de diverse haarsoorten op het hoofd en in het gezicht kunt omgaan. Een must voor elke moderne man.

Queen for a day
Speciaal voor de bruiden is een aparte hoek gecreëerd. Hier worden diverse bruidsarrangementen aangeboden. Ook worden hier Clip-in en Flip-in extensions verkocht. Voor de bruiden is er een mogelijkheid om de extensions voor 1 dag te huren. Kortom een kapsalon, inclusief barbershop waar Berkel echt trots op mag zijn. De stad waar zich vaak de meest trendy kapsalons bevinden, is nu dichterbij gekomen, met alle mogelijkheden en een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Waves & Shaves een zaak waar je gezien mag worden en compleet verzorgd de deur weer uitstapt.

Westerwater 23 - 2651JN - Berkel en Rodenrijs - 015 830 0980

Uit de krant