Afbeelding

Beginnende ondernemers kunnen het nieuwe jaar aftrappen bij de KVK met “Een eigen bedrijf starten”

Algemeen 460 keer gelezen

Het einde van het jaar nadert en de jaarwisseling brengt voor velen een moment van reflectie met zich mee: terugkijken op de uitdagingen en successen van de afgelopen tijd en vooruit kijken naar de nieuwe plannen voor het aankomende jaar. Voor net gestarte ondernemers of mensen die het ondernemerschap serieus overwegen biedt de Kamer van Koophandel in Rotterdam in januari weer een reeks seminars aan met de titel "Een eigen bedrijf starten".

Op 10, 21 en 29 januari 2019 kunnen starters bij het KVK-kantoor in Rotterdam deelnemen aan dit interessante en handige seminar. Hieronder meer over wat u kunt verwachten en hoe u zich kunt aanmelden.

Wat maakt een goede ondernemer?
Bij het opzetten van een nieuwe onderneming komt nogal wat kijken en een beetje hulp is daarbij nooit weg. Dat werd laatst in november tijdens de regionale startersavond in Zoetermeer ook wel duidelijk, aangezien hier een heleboel bezoekers op afkwamen en weer met veel energie en inspiratie wegliepen. Startende ondernemers krijgen immers te maken met veel uiteenlopende thema's en moeten ervoor zorgen dat alle belangrijke zaken goed worden geregeld, als ze een kans van slagen willen hebben. Natuurlijk kan niemand overal inzicht en talent in hebben, dus een goede ondernemer weet dat hij of zij externe kennis en ondersteuning zal moeten inwinnen. Daar is het drie uur durende KVK-seminar in 2019 alvast een goed begin van – of vervolg, natuurlijk!

Naast de eerste stappen die in het begin nodig zijn – van registratie en rechtsvormen bepalen, tot ondernemingsplan en marktstrategie definiëren – is het ook zaak om de administratie, verzekeringen en samenwerkingsovereenkomsten adequaat in te richten. Zo kun je heel wat mogelijke problemen in de toekomst voorkomen. De vraag van wat een goede ondernemer maakt staat dan ook centraal in dit seminar; welke eigenschappen vereist het ondernemerschap. Van inspelen op de markt tot meegaan met de tijd – het is allemaal even belangrijk voor succes. Weten wat er in uw vakgebied en voor uw specifieke onderneming belangrijk is, kan het verschil maken. Het is bijvoorbeeld voor sommige organisaties erg voor de hand liggend om de volledige bedrijfsvoering paperless te doen, terwijl het voor andere bedrijven juist logischer is om ook zaken als briefpapier en enveloppen te laten drukken. Dat laatste hoeft natuurlijk helemaal niet oubollig te zijn, aangezien dat tegenwoordig ook gewoon online en klimaatneutraal geregeld kan worden, zoals bij deze aanbieder. Het punt is alleen: hoe bepaalt u nu wat er bij uw werk en organisatie past?

Advies en ondersteuning
Een ervaren spreker neemt de deelnemers tijdens "Een eigen bedrijf starten" mee in de voorbereidingen die ze voor het oprichten van hun onderneming moeten treffen en beantwoordt alle vragen die er in de groep opkomen. Bovendien krijgen deelnemers tijdens de middag handige infosheets, overzichten en contactgegevens om naderhand eventueel hun individuele situatie met de adviseur te bespreken. Het seminar is de uitgelezen gelegenheid om u te oriënteren op het ondernemerschap of juist de startfase van uw reeds opgerichte onderneming van meer ondersteuning te voorzien. Bovendien is het een gezellige en handige bijeenkomst als u met brandende vragen zit en het leuk vindt om andere startende ondernemers te ontmoeten.

Nieuwsgierig geworden?
Ook graag deelnemen aan dit informatieve seminar? Hier vindt u alle informatie, data en locaties van het KVK-seminar "Een eigen bedrijf starten" in heel Nederland. In Rotterdam vindt elk seminar plaats van 13:30 tot 16:30 uur op het KVK-kantoor aan de Blaak en kunt u zich voor de volgende data aanmelden: op 20 december in 2018 (mocht u niet tot het nieuwe jaar willen wachten!) of in 2019 op 10 januari, 21 januari of 29 januari. Deelname kost €50,-.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant