Afbeelding

Veel seniorenvertier in Nootdorpse Nové

Actueel 1.371 keer gelezen

Sinds bijna 55 jaren bestaat in Nootdorp een Seniorensociëteit; kortweg "de soos" genoemd. Teveel senioren weten daar helaas niets van. De vrouw van toenmalig burgemeester Schölvinck heeft deze club opgericht om de wat oudere inwoners van Nootdorp een wekelijks verzetje te bieden en te laten genieten van gezellige uitjes. De gemeente Nootdorp subsidieerde deze activiteiten. Wat is er van die club over? Wat doen ze en wanneer? Is het wat voor U? Hierna wat informatie.

Het hele jaar door komt ongeveer de helft van de ca 140 leden tellende club op donderdagmiddag van 14-17u naar Nové, Dorpsstraat 13, Nootdorp. Ook in vakantietijd dus. De meeste mensen komen (absoluut niet fanatiek) klaverjassen en een groep gezellige dames speelt rummikub. Er is ondertussen ruim de tijd om de laatste dorpsnieuwtjes uit te wisselen. Kortom: er is altijd een ontzettend gezellige en ontspannen sfeer. Dat komt mede door de inzet van enthousiaste Nootdorpse gastvrouwen, die met plezier zorgen voor koffie, thee, koekjes, een ruime keuze aan drankjes en hartige hapjes. Ze betalen daarvoor slechts een geringe vergoeding. Deze middagen zijn ontzettend goed voor de contacten. Je hebt voor familie en kennissen ook eens een ánder verhaal te vertellen. Twee keer per jaar wordt er voor de leden een uitgaansdag georganiseerd. Het zijn hele gezellige dagen, die met een luxe touringcar worden uitgevoerd.

Rond de Paas- en de Sinterklaastijd wordt er een bingomiddag georganiseerd. De eerstvolgende is op donderdag, 18 april a.s. vanaf 14.00 uur; óók in Nové. U bent van harte welkom en hoeft daarvoor géén lid van de soos te zijn. Ga gerust naar Nové en geniet mee; het is altijd erg gezellig en er zijn leuke en waardevolle prijzen te winnen. Vanwege het dan naderende paasfeest is er ook een extra traktatie. Jaarlijks is er voor alle leden van de soos een heerlijk en sfeervol kerstdiner, inclusief een extra kerstoptreden door een entertainer o.i.d., in partycentrum Het Witte Paard. In 2019 bestaat deze soos 55 jaar. Natuurlijk wordt dat in Nootdorp gevierd. Vanwege dat lustrum kunnen de leden daar geheel gratis aan deelnemen. Iedereen, die eens een keer met een ánder verhaal thuis wil komen en die misschien ook al eens eerder getwijfeld heeft om zich bij deze soos aan te sluiten, wordt uitgenodigd om op een willekeurige donderdagmiddag vrijblijvend eens de gezellige ontspannen sfeer te gaan proeven.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Eugène Smit, secr. tel.0640-529715.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant