Afbeelding

Close2U viert tienjarig bestaan met concert in Nove

Actueel 947 keer gelezen

Het close harmony drietal Close2U bestaat tien jaar. Dat wordt komende zaterdag 15 december muzikaal gevierd met een mooi concert in gebouw Nove in de Dorpsstraat in Nootdorp. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Het concert 'Close2U and Friends' begint om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur.

De hoofdpersonen van de avond zijn de drie vrouwen die al tien jaar Close2U vormen: Yvonne Sieh uit Rijswijk en Lysette van der Meer en Marlies Vieveen uit Nootdorp. Tien jaar geleden hebben ze 'de koppen en de stemmen bij elkaar gestoken'. Ze kenden elkaar van het koor Sounds of Joy waar ze enige jaren lid van waren.

In eerste instantie was het idee om meerstemmige jazz te gaan zingen, maar al vrij snel kwamen ze uit bij close harmony. Ze hebben diverse zang- en performancedocenten gehad. In eerste instantie Erik Nelissen die even stil werd toen hij hoorde hoe mooi de stemmen van de vrouwen bij elkaar kleurden: Lysette zit laag, Yvonne hoog en Marlies zweeft daar harmonieus tussendoor. Ook van zangdocente Tamara Obreskova, van wie Marlies nog steeds zangles heeft, hebben ze veel geleerd en daarna ook van Frenk van Meeteren.

Close2U heeft in de loop van de jaren een groot en veelzijdig repertoire ontwikkeld en opgebouwd: jazz, blues, rock and roll, country, pop, ze doen van alles. Deels Engelstalig maar ook in het Nederlands. In tien jaar tijd hebben ze talloze optredens gedaan. Dat varieerde van een avondvullend programma in een bruin café tot het opluisteren van de Dodenherdenking in de kerk in de Dorpsstraat.

Onlangs stonden de zangeressen nog drie uur achter elkaar te zingen bij Café Foots in Den Haag, in totaal 38 nummers. Ze putten uit een repertoire van ruim honderd liederen en songs. Zaterdag bij het concert zingen ze – met tussendoor een pauze - rond de 25 nummers.

Ze worden daarbij deels begeleid door pianist Jaap Heere met wie ze door de jaren heen veel gewerkt hebben en met gitarist Frenk van Meeteren, een van de mensen van wie ze veel geleerd hebben. Marlies, Lysette en Yvonne vergeten ook niet regisseuse Inge Tielman te noemen. Ze heeft hen uitstekend geholpen toen ze voor het eerst een programma hadden in Theater Pepijn in Den Haag. Van Inge hebben ze leren performen.

Het concert van zaterdag is een mix van een beetje kerstmuziek en allerlei muziekstijlen die ze beheersen. Van Sentimental Journey tot White cliffs of Dover, Da doo ron ron en Sway. De kerstmuziek zit vooral in het gedeelte na de pauze.

Ze zingen dan ook een paar nummers met Sjaak Oudshoorn als 'gastzanger'. 'Ze' kwamen elkaar in de zomer tegen bij de heropening van de begraafplaats Sint Janshof aan de Oudeweg. Daar verzorgde Close2U het muzikale gedeelte van de plechtigheid. En dan komt van het een wel eens het ander!

Pianist Jaap en gitarist Frenk doen ook nog wat instrumentaals. Al met al wordt het een leuk ongedwongen concertje met voor en na de pauze een minuut of veertig muziek. Vincent Bik, de zwager van Marlies, regelt het geluid en dat is een hele zorg minder voor Marlies die al zo veel te regelen heeft.

Al maanden zijn de dames van Close2U bijna wekelijks aan het oefenen voor hun jubileumconcert. Ze bereiden zich serieus voor. Gelukkig zingen ze graag en zitten ze ondanks hun verschillende karakters op één lijn. Ze zijn vriendinnen geworden die ook met elkaar op vakantie gaan! Ook na tien jaar gaan ze gewoon lekker door met optreden en nieuwe muziek instuderen.

Informatie en kaarten
Meer informatie is te vinden op de website www.Close2u.EU. Belangstellenden en liefhebbers kunnen Close2U ook op Facebook vinden: www.facebook.com/VocalGroupClose2u/

Als mensen nog een kaartje willen bemachtigen kunnen zij mailen naar VieveenABC@per.nl of bellen naar: 015 - 310 9350.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant