De notenbar is al 12,5 jaar een begrip in Ypenburg. Vrijdag staat hij er weer.
De notenbar is al 12,5 jaar een begrip in Ypenburg. Vrijdag staat hij er weer.

Weekmarkt Ypenburg viert 12,5-jarig jubileum

Regio 1.098 keer gelezen

Nootdorp/Ypenburg - Precies 12,5 jaar geleden ging de enige echte Wijkmarkt voor Ypenburg van start. Maar liefst 60 kramen stonden er opgesteld.

"De ambities waren hoog. Het moest een soort Haagse markt worden", vertelt notenspecialist Patrick Haring. "Uiteindelijk is de markt toch een echte wijkmarkt geworden. Nu staan er zeven kramen en dat is prima", zegt hij. De markt is elke vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur. Er staat een visboer, een bloemenboer, een kaasboer, een kraampje met loempia's, de notenbar van Haring, er is een aardappelboer en uiteraard een groenteboer!

"Door weer en wind komen we allemaal naar Ypenburg. Wij staan er zelf al vanaf het begin. We hebben veel vaste klanten. Het zijn stuk voor stuk aardige mensen. Je hebt de echte Hagenaars, maar ook mensen die in Boswijk wonen. Een heel leuk gemêleerd gezelschap." De ondernemers onderling gaan ontzettend goed met elkaar om: "De collegialiteit is enorm fijn", zegt Patrick. Vorige week vrijdag hebben ze gezamenlijk 400 bigshoppers uitgedeeld aan de klanten. "Dat werd ontzettend gewaardeerd!"

De huidige opzet van markt en het diverse aanbod is prima in evenwicht, vinden de marktkooplieden. "Maar we zouden heel graag een bakker erbij hebben. Dan is het aanbod echt helemaal rond voor de inwoners van Ypenburg."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant