Afbeelding

Vrouwennetwerk bij LG Flowers

Actueel 1.633 keer gelezen

Pijnacker - Op maandag 19 november waren veertig NOOVA-dames op bezoek bij LG Flowers in Pijnacker. Het bedrijf is inmiddels in handen van de derde generatie Lansbergen en wordt bestuurd door Joyce en Mike Lansbergen.

Joyce Lansbergen nam de vrouwen mee naar de inspiratieruimte, waar de nieuwe bloemen en verpakkingsconcepten uitgestald staan. Ze vertelde in haar bedrijfspresentatie een stukje geschiedenis van dit prachtige bedrijf. Vervolgens nam ze iedereen mee in de verfrissende blik van de nieuwe generatie op de verkoop van gerbera's en nieuwe concepten. Joyce koos ervoor om, een tikkeltje eigenwijs, tegen de stroom in eerst eens aan de consument te vragen wat hun wensen zijn als het gaat om een bloemetje in huis. Zij verzamelde een heleboel data over de kleur, trends en vooral over de consument. Dit was een doorbraak in de tuinbouw, want er werd eigenlijk altijd gekeken naar het produceren van een sterke, mooie gerbera voor een scherpe prijs.

Maar nu werd er gekeken naar het koopgedrag van de consument. Mede hierdoor werd Joyce in 2014 uitgeroepen tot meest inspirerende tuinbouw vrouw van Nederland. Na deze inspirerende presentatie, volgde een interview door NOOVA-lid Sandra Smits met Joyce en de wethouder van Pijnacker–Nootdorp, Ilona Jense. Jense is sinds april van dit jaar wethouder van Pijnacker-Nootdorp en beheert een brede portefeuille, waaronder het ruimtelijk domein en economie (zonder glastuinbouw). Ilona Jense en Joyce Lansbergen blijken hetzelfde te werk gaan en hebben wel het een en ander gemeen. Zij proberen beiden niet te verzanden in werk (want het is altijd druk), maar willen de tijd nemen voor de klanten en onderzoeken wat hen beweegt.

De avond werd geopend door voorzitter Hanneke Bor. Er werd stil gestaan bij het onverwachts overlijden van NOOVA-lid Anita Schenk-Bik. Ter nagedachtenis sprak Hanneke warme woorden over haar en er werd een minuut stilte gehouden. Het officiële deel werd afgesloten met een rondleiding door het bedrijf. Met een glimlach op het gezicht werd de inspirerende avond afgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant