Afbeelding

Politie vangt bot na vuurwerkactie in Pijnacker-Nootdorp

Actueel 2.756 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Agenten van het vuurwerkteam bezochten woensdag 21 november vijf adressen in Pijnacker-Nootdorp en Voorburg. Uit onderzoek bleek dat er op deze adressen mogelijk illegaal vuurwerk lag opgeslagen.

Op geen van de vijf adressen trof het vuurwerkteam illegaal vuurwerk aan. Toch wordt een aantal bewoners van deze adressen als verdachte gehoord, omdat er wel degelijk aanwijzingen zijn dat zij illegaal vuurwerk hebben besteld.

De politie doet er in de laatste maanden van het jaar alles aan om zoveel mogelijk adressen langs te gaan en illegaal vuurwerk in beslag te nemen. Politieagenten Duco en Alwin coördineerden dit en vorig jaar de vuurwerkactie. Alwin: "Mensen hebben soms niet door hoe gevaarlijk illegaal vuurwerk kan zijn. Het kan echt grote schade aanrichten. Daarom zetten wij alles op alles om illegaal vuurwerk op te sporen en in beslag te nemen."

Explosie kan dodelijk zijn
Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar 'weigeraars' en 'blindgangers'. Dat is vuurwerk dat niet niet of niet goed afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, waardoor je niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De kracht van de explosie kan zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. Daarnaast kan het leiden tot blijvende gehoorschade.

Hoe meld ik illegaal vuurwerk?
Criminelen verdienen grof geld met de handel in levensgevaarlijk illegaal vuurwerk. Politie en Openbaar Ministerie spannen zich daarom in om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit dan bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant