Bianca is onder andere beauty- en saunacoördinator.
Bianca is onder andere beauty- en saunacoördinator.
Mijn Job is Top

Schoonheidsspecialiste en pedicure: Bianca van der Gaag

Actueel 1.414 keer gelezen

Van de keuze om schoonheidsspecialiste te worden heeft Bianca van der Gaag nog geen dag spijt gehad. "Het allerfijnste van dit werk is dat je een ander het gevoel geeft er na een behandeling 'weer helemaal tegenaan te kunnen'. Je brengt een stukje ontspanning maar ziet ook vaak meteen resultaat."

Bianca vond zichzelf een meisje-meisje, maar was ze vroeger al in de weer met make-up en gericht op haar uiterlijk? Ze schudt stellig haar hoofd. "Nee, daar was ik helemaal niet mee bezig. Ik speelde met poppen en had heel lang geen idee wat ik wilde worden. Wel dat het op de praktijk gericht moest zijn. Pas toen ik op een open dag in aanraking kwam met de opleiding voor schoonheidsspecialiste wist ik het meteen."

Opgegroeid in het oude noorden van Rotterdam 'waar de moeders gezellig op de stoep zaten' en later verhuisd naar een nieuwbouwhuis in Zevenkamp kreeg Bianca samen met haar jongere zus een 'stadse' opvoeding. "Met een klasgenootje van de middelbare school ging ik naar het Zadkine. Het pedicure diploma en het halen van ondernemerspapieren hoorden bij de opleiding. Bij het examen mocht je een model meenemen maar iemand anders ging jouw model behandelen."

Het geeft Bianca veel voldoening om het mensen naar de zin te maken.

Eenmaal afgestudeerd ging Bianca werken in de salon van een drogisterij. "Ik vond het machtig interessant om alles te weten te komen van de producten waar ik mee werkte." Vijftien jaar geleden kwam er een vacature van sauna en beautycentrum Centre du Lac op Bianca's pad. "Ik solliciteerde en kreeg de baan. Ik vind het fijn om te weten wat er in het bedrijf leeft dus deed ik ervaring op aan de receptie. Sinds ik beauty- en saunacoördinator ben horen daar de roosters, het aannemen van personeel en de begeleiding van stagiaires bij. Toch wil ik graag zelf gasten blijven behandelen." Het geeft Bianca veel voldoening om het mensen naar de zin te maken. "Het sociale aspect in dit werk is heel hoog. Je bent vaak een luisterend oor en soms grijpt het je aan en pakt het je. Het werkt ook andersom. Gasten die al vijftien jaar bij mij komen weten ook wel iets van mij. Sommige hebben mijn kinderen geboren zien worden."

De tijdsdruk vergt volgens Bianca wel enige planning. "Daar kun je je eigen draai aan geven. Bij mij gaat het nooit 'op de automatische piloot'. Je kan altijd een 'basis' behandeling geven, maar je kàn er veel meer van maken." In de toekomst ziet Bianca zich niet uit de branche stappen. "Voor nu is het een uitdaging om een goede balans te vinden met 'thuis', maar als ik meer tijd krijg ga ik mijzelf zeker weer verder ontwikkelen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant