Afbeelding

Wethouders bespreken ouderenbeleid

Actueel 755 keer gelezen

Pijnacker - Wethouder Van de Gevel bespreekt op 21 november om 11.00 uur in het Parochiehuis bij de Bartholomeuskerk in Nootdorp met de aanwezigen het ouderenbeleid. Zij doet dit ook op 28 november om 15.00 uur in De Schakelaar in Pijnacker. Dan is ook wethouder van Kuppeveld aanwezig om te spreken over wonen voor ouderen. Belangstellenden zijn van harte welkom bij beide bijeenkomsten.

Vele ouderen zijn erg vitaal en willen maatschappelijk actief zijn. Hanneke Van de Gevel bekijkt met de aanwezigen hoe zij dit doen. Wat voor vrijwilligerswerk kun je doen? Hoe kan je genieten van gezamenlijke activiteiten, sport en cultuur? Ouderen zijn soms ook mantelzorger. Wat betekent dit voor hen? Waar kun je als mantelzorger ondersteuning krijgen?

Kwetsbare ouderen
Tijdens de bijeenkomst zal de wethouder aangeven welke hulp kwetsbare ouderen kunnen verwachten van de kernteams, huisartsen en apothekers en van de (thuis)zorg. Tegen welke problemen lopen mensen in de praktijk aan? In hoeverre kun je een beroep doen op vrijwilligers, familie en je netwerk? Welke ondersteuning is beschikbaar bijvoorbeeld van SWOP?

Zorgbehoevende ouderen
Wanneer je als oudere meer zorg nodig hebt, kun je te maken krijgen met de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Wet langdurige zorg. Wethouder Van de Gevel zal verduidelijken wat deze wetten voor mensen kunnen betekenen. Voor welke hulp kan men bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp aankloppen? Als je een aanvraag voor hulp bij de gemeente indient, wat is dan de gang van zaken?

Wonen
De woningmarkt staat onder druk. Ook ouderen merken dit. Er zijn te weinig mogelijkheden om in Pijnacker-Nootdorp door te stromen naar geschikte woonruimte. Wethouder Frank van Kuppeveld bespreekt welke mogelijkheden de gemeente heeft om te zorgen voor woonruimte, die past bij de wensen en behoeften van ouderen. Wat zijn de plannen van de gemeente? Hoe en waar kunnen levensloopbestendige woningen gerealiseerd worden? Wat kun je zelf doen om je woning aan te passen?

Deelnemen?
Iedereen, die belangstelling heeft, kan deelnemen aan deze bijeenkomsten op 21 november om 11.00 uur in het Parochiehuis, Nootdorp en op 28 november om 15.00 uur in de Schakelaar, Pijnacker. Aanmelden is niet nodig. Tijdens de bijeenkomsten bestaat volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Voorafgaand aan deze bijeenkomsten vinden de ledenvergaderingen van KBO Nootdorp respectievelijk KBO Pijnacker plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant