Afbeelding

Moeder en kinderen uit sloot gered: helden gezocht!

Actueel 10.342 keer gelezen

Pijnacker - Een inwoonster van Pijnacker is vrijdagmorgen op de Zuidweg in Keijzershof met haar twee kinderen in de sloot beland. Het drietal werd gered door voorbijgangers. De geschrokken familie wil deze helden heel graag persoonlijk bedanken. 

Ze vertelt op Telstar Online haar verhaal, dat zonder deze helden een dramatische wending had kunnen krijgen: "Mijn middelste fietst met zijwieltjes. Een van de zijwieltjes belandde in het gras en zijn fietsje slaat om. Ik zie hem zo richting de sloot glijden. Ik ren er heen en pak hem. Op dat moment zie ik de wandelwagen met de jongste erin richting de sloot aan de andere kant rijden. Voorover. Onder water! Dus daar heen gerend en daar erin gesprongen. Ik kon zelf de wagen omhoog krijgen. Een andere man was ondertussen in de sloot bij mijn dochter. Die hield haar vast met hoofd boven water zodat ik ondertussen de riempjes los kon krijgen. Heel bijzonder hoeveel hulp er was!"

"Wij zijn net terug uit het ziekenhuis en gelukkig helemaal goedgekeurd", vertelt ze. "Wat ben ik ontzettend dankbaar dat een aantal mensen vanmorgen op hetzelfde fietspad was en bereid was zo snel in de sloot te springen om mij, mijn zoon en dochter in veiligheid te brengen. Dankzij deze mensen waren we snel op de kant en kreeg ik een warme droge jas om mijn dochtertje iets van bescherming te bieden. Ze richt zich rechtstreeks tot deze helden "Jullie hielpen mee om mij thuis te krijgen, de kinderen in bad te zetten, er voor te zorgen dat mijn man, moeder en 112 gealarmeerd werden, mijn oudste dochter naar school kon en jullie hebben er ook nog voor gezorgd dat spullen werden thuisgebracht. Wat als jullie er niet waren geweest... Ontzettend bedankt! Ik zou heel graag met u in contact komen."

Naam en adres bekend bij de redactie. Reageer via redactie@telstar-uitgeverij.nl.

Update 15.47 uur
De eerste helden hebben zich gemeld!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant