Afbeelding

Nog geen besluit begroting

Actueel 1.182 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft dinsdagavond geen klap kunnen geven op de gemeentelijke begroting. Voor het stemmen over de begroting kon aanvangen, moest er eerst gestemd worden over een amendement, ingediend door de Partij voor de Dieren voor extra geld voor de Wildopvang Delft.

Raadslid Annemieke Hulsbergen van de Partij voor de Dieren onthield zich van stemmen, omdat zij banden heeft met de Wildopvang en de schijn van belangenverstrengeling wilde vermijden. Raadslid Ben Glaser van Eerlijk Alternatief had zich, in tegenstelling tot de vier andere raadsleden van Eerlijk Alternatief, laten overtuigen door wethouder Hennevanger om eerst maar eens een nota Dierenwelzijn op te tuigen alvorens geld vrij te maken voor de Wildopvang. Zo kon het gebeuren dat de stemmen staakten, want het was 15-15. Dat betekende dat er niet overgegaan kon worden tot stemmen over de begroting en de daarop ingediende moties.

Het college en griffie gingen in beraad om te kijken of ze er deze avond al iets aan konden doen, maar dat bleek niet het geval. Er moest opnieuw een besluitvormende raadsvergadering uitgeschreven worden, dat is bepaald op maandag 12 november aanstaande om 20.00 uur. Het is nog afwachten of deze extra dagen bedenktijd nog zullen zorgen voor ander stemgedrag over dit amendement, de begroting en de ingediende moties dan gisteren aangekondigd. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", uitte de verbaasde burgemeester in haar rol als voorzitter van de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant