De excursie op woensdag 14 november start om 13.00 uur, duurt maximaal twee uur en is geheel gratis.
De excursie op woensdag 14 november start om 13.00 uur, duurt maximaal twee uur en is geheel gratis.

Natuurexcursie Groenzoom

Actueel 451 keer gelezen

Pijnacker - Op woensdag 14 november organiseert beheerder Cor Noorman een natuurexcursie rond het moeras in het centrale deel van De Groenzoom. De wandeling gaat langs brede rietkragen waarin met een beetje geluk baardmannetjes en de roerdomp te zien zijn.

Het broedseizoen ligt al weer ver achter ons. Veel van onze broedvogels in Nederland zijn inmiddels weggetrokken naar de overwinteringsgebieden in Zuid-Europa tot diep in Afrika. Voor hen in de plaats komen vogels uit Noord-Europa en Rusland voor een kort verblijf om daarna weer door te trekken of om bij ons te overwinteren. Op het brede water in De Groenzoom verblijven bijvoorbeeld elk najaar en winter honderden eenden zoals krakeend, kuifeend, pijlstaart, slobeend, tafeleend, smient en wintertaling.

Verzamelpunt en aanmelden
De excursie op woensdag 14 november start om 13.00 uur, duurt maximaal twee uur en is geheel gratis. Het verzamelpunt is op de parkeerplaats tegenover Meerweg 42 in Berkel en Rodenrijs. Wilt u mee op pad? Meld u uiterlijk één week voor aanvang aan door een e-mail te sturen aan beheer@degroenzoom.nl. Hondenbezitters wordt vriendelijk verzocht hun hond niet mee te nemen. Belangrijk: draag goede wandelschoenen en neem een verrekijker mee. De Groenzoom is een natuur- en recreatiegebied van 560 hectare dat onder andere in Pijnacker-Nootdorp ligt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant