Afbeelding

Worteltjestaart blijkt geen broodjeaapverhaal

Actueel 1.111 keer gelezen

Ronald Lindenburg, optometrist en eigenaar van Optieker, weet het al jaren. Voeding is belangrijk voor onze ogen. Vooral twee stofjes blijken heel belangrijk, luteïne en zeaxanthine. Luteïne is familie van de carotenoïden, zit vooral in groene groente, zoals spinazie, broccoli, kool en spruiten. Heerlijk deze tijd van het jaar. En juist oranje paprika's zitten bomvol zeaxanthine.

Vandaar dat Ronald Lindenburg zijn bedrijf Optieker graag presenteert,zoals laatst op de beurs "de Smaak van Kleur", door middel van verse paprikasoep. Niet het eerste waar je aan denkt bij een opticien. Maar Ronald gaat prat op goede adviezen, niet alleen voor brillen, lenzen, maar dus ook hoe de gezondheid te bevorderen, dat heeft direct een weerslag op de ogen. Door het eten van oranje paprika dus.

Optieker huist alweer vijf jaar in het schitterende pand, middenin het hart van Keijzershof. Prima te bereiken vanuit alle kanten, zowel met de auto, fiets, lopend of het openbaar vervoer. Eenmaal binnen is iedereen in goede handen van deze vriendelijke optometrist en zijn team.  Gezond voor ogenRonald Lindenburg is ervan overtuigd dat door gezond te leven, voldoende te bewegen en gezonde voeding veel leed voorkomen kan worden: "We worden steeds ouder en dan ligt slijtage van het netvlies op de loer. We noemen dat macula degeneratie. Nou kun je dat niet bij iedereen voorkomen, soms is het genetisch, maar bij veel mensen wel. We raden iedereen dan ook aan dit preventief te laten controleren want als je de klachten eenmaal hebt is er minder aan te doen", zo vertelt Ronald die veel waarde hecht aan het voorkomen van oogziektes en oogproblemen.

Lenzen nu ook voor nabij zien
Wat niet iedereen weet is dat Ronald ook contactlensspecialist is. En Ronald heeft gelijk iets nieuws te melden, ook voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van nabij en veraf goed kunnen zien heeft hij nu contactlenzen: "Ja, juist die combinatie, die werkt het best. Dat zicht kunnen we optimaliseren. Of dat nu met harde, zachte of daglenzen is."

Helpen zoals je zelf geholpen wilt worden
Daarnaast heeft Optieker natuurlijk een uitgebreide collectie brillen, hij werkt graag samen met kleinere bedrijfjes die net als Ronald een uitstekende service bieden. "Dat werkt naar beide kanten, ik bedien mijn klanten zoals ik zelf ook graag samenwerk met mijn leveranciers, een goed advies op maat, een gedegen oogmeting en geschikt voor elk budget."

Optieker
Winkelcentrum Keijzershof
Hoefbladplein 1
2643 KD Pijnacker
015-8902766
www.optieker.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant