Afbeelding

Huis aan- of verkopen hoeft niet duur te zijn

Algemeen 1.546 keer gelezen

Nootdorp - Jorg (28) en zijn vader Charl van den Nieuwendijk houden kantoor aan Dorpsstraat 29 te Nootdorp sinds het jaar 2005. Anno 2018 worden woningen in een mum van tijd verkocht. Makelaars kunnen zich daarom steeds lastiger van elkaar onderscheiden omdat er zo snel wordt verkocht.

Snufjes als 360 graden foto's, digitale 3D plattegronden, hoogtefoto's of een Te Leen Bus is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar vaak niet eens nodig. Vele huizen worden bij BN makelaardij in deze tijd van weinig aanbod vaak al verkocht voordat ze een website hebben gezien. "En dat verlaagt natuurlijk op een enorme wijze onze overheadkosten", en dat geld willen we graag in de portemonnee van de klanten laten zitten, aldus Charl van den Nieuwendijk.

In de praktijk betekent dat een vanafprijs van 1995 euro voor de makelaarscourtage bij verkoop van de woning en 995 euro voor aankoopbemiddeling.  Deze scherpe tarieven slaan enorm aan! BN Makelaardij adverteert er mee op de website en maakt het ook waar. Bijzondere marktsituatie"Vooral starters op de woningmarkt kunnen amper terecht. Er wordt overboden op woningen. Dat komt omdat er zoveel vraag is. Dat heeft als gevolg dat starters een flinke pot spaargeld moeten hebben om die eerste woning te kunnen kopen. En omdat er ook nog eens weinig nieuw gebouwd wordt, zijn de mogelijkheden schaars" zo vertelt Jorg.

Doelgerichte service voor een scherpe prijs Dat betekent niet dat Charl en Jorg duimendraaiend achter het bureau zitten. Sterker nog, ze hebben het druk met, maar ook met het taxeren van woningen. Ze zijn beide gecertificeerd Register-Taxateur NRVT en mogen voor alle Nederlandse banken taxeren. Een taxatie is altijd noodzakelijk om een hypothecaire financiering af te sluiten of om de rente opnieuw af te sluiten. Ook het taxeren doet BN makelaardij voor een scherpe prijs. Daarnaast is Jorg heel erg druk met het geven van een zo goed mogelijke service. Want voor hem geldt altijd dat hij tevoren al goed heeft nagedacht waar zijn klanten behoefte aan hebben, nog voor ze zelf de vraag hebben kunnen stellen. "Dat is voor mij een tweede natuur geworden, ik liep al stage in 2006 in het bedrijf van mijn vader voordat ik in 2012 definitief toetrad als partner. Ik weet wat mensen willen, vooral niet teveel betalen. Samengevat: in deze woningmarkt kiest u gewoon de voordeligste makelaar. Waarom meer betalen als het u geen voordeel oplevert", besluit Jorg.

Dorpsstraat 29 A
2631 CR Nootdorp
015 310 72 00
www.bnmak.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant