Afbeelding

Muziekproject afgesloten bij Harmonie Nootdorp

Actueel 417 keer gelezen

Leerlingen van de groepen 5 en 6 van alle Nootdorpse basisscholen zijn ruim een maand druk bezig te zijn geweest met blaas- en slagwerkmuziek. Eerst op school waar hun leraren met de kinderen gebruik konden maken van leskoffers met de mooie titel Blaasmuziek is cool.

Toen met een bezoekje aan Harmonie Nootdorp waar ze in een circuitje van anderhalf uur kennis konden maken met een groot aantal blaas- en slagwerkinstrumenten o.l.v. de docenten van de Harmonie. De echte enthousiastelingen konden zich nog opgeven voor twee workshops op een instrument naar keuze. op zaterdag 6 oktober mochten ze samen met het Opleidingsorkest van Harmonie Nootdorp aan hun ouders laten horen en zien wat ze geleerd hadden. Slagwerkertjes o.l.v. meester Ferry gaven een mooie presentatie met zelfs een paar solo's er bij.

De kinderen van de dwarsfluitworkshop mochten daarna meedoen met Always look on the bright side of life! Alle koperinstrumenten mochten zich laten horen met The Brass Blues en ook de saxen en klarinetten kwamen aan de beurt om met het orkest te spelen. Hun ouders hebben het allemaal vastgelegd met foto's en filmpjes. Maar het is nog niet afgelopen. Veel van deze kinderen zijn enthousiast geworden om op muziekles te gaan en zo zal over een jaar weer een nieuw Startersgroepje bij de Harmonie aan de slag kunnen gaan om samen te leren spelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant