De stola van de Sint is gestolen.
De stola van de Sint is gestolen.

Sinterklaasintocht in Pijnacker hangt aan zijden draadje

Actueel 3.885 keer gelezen

Pijnacker - Traditiegetrouw komen Sint en zijn Pieten weer een week na de landelijke intocht naar Pijnacker. Dat zou dit jaar dus zaterdag 24 november zijn. Maar de komst van Sinterklaas naar Pijnacker is helemaal niet zeker! Vanuit Madrid bereikt ons het droevige bericht dat de goedheiligman in paniek is omdat zijn kostuum niet volledig is.

Het blijkt dat de stola van de Sint is gestolen en Sinterklaas wil of helemaal zoals het hoort, of helemaal niet komen. Dit is dan ook een oproep aan alle kinderen van Pijnacker: maak zelf een nieuwe stola voor de Sint en laat het ons weten!

Iets eerder
Alleen als er hier een nieuwe stola voor hem klaar ligt, wil Sinterklaas naar Pijnacker komen. En - als dat allemaal lukt - dan zal dat dus zijn op zaterdag 24 november. Het is de bedoeling dat Sint en de Pieten net als vorig jaar aankomen op halte Pijnacker-zuid van de Randstadrail. Het programma zou daar moeten starten om 10.15 uur, een kwartier eerder dan vorig jaar.

Informatie
Daarnaast stonden er natuurlijk traditionele hoogtepunten gepland, zoals de route naar het Raadhuisplein, het buitenprogramma aldaar en een gratis kinderbinnenprogramma in het CJMV-gebouw. Maar ja... Die stola he? Hou het allemaal goed in de gaten en kijk voor de meest actuele informatie, zoals over tijden en route op sintinpijnacker.nl en/of de Facebookpagina sintinpijnacker.

CJMV programma
Voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar is er ook dit jaar weer een leuk programma met Sinterklaas en de Pieten. Het binnenprogramma is in het CJMV-gebouw aan de Kerkweg. Het programma start exact om 14.00 uur en duurt een uur – dus zorg ervoor dat uw kind(eren) ruim voor 14.00 uur binnen is /zijn. De zaal gaat om 13.45 uur open.

Van Atten
Het bijwonen van dit programma is gratis, maar kinderen moeten wel een toegangsbewijs hebben. Dat gaat vanaf dit jaar anders dan andere jaren. De - gratis - toegangsbewijzen kunnen worden afgehaald bij kantoorboekhandel Van Atten aan het Emmapark. Dat kan vanaf heden. Let wel: het programma is alleen bestemd voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar; ouders kunnen niet mee naar binnen! Als u uw kind(eren) komt brengen, wordt u gevraagd om zijn/haar (hun) jas(sen) weer mee naar huis te nemen. Bij het ophalen komt u met de jas binnen in de zaal, neemt u uw blije kind weer mee. Vanzelfsprekend zorgt de organisatie voor voldoende toezicht en een veilige omgeving.

Vrienden
Iedereen die de Sint en zijn Pieten in Pijnacker een warm hart toedraagt kan nu ook concreet een bijdrage leveren door Vriend van de S.I.P. te worden. Dat kan heel simpel via sintinpijnacker.nl. Ieder jaar organiseert de S.I.P. het unieke binnenprogramma. Uniek, want met dat binnenprogramma onderscheiden de intochten in Pijnacker zich van heel veel andere intochten – elk jaar weer een volledig op het kind gericht programma, waar de kinderen van alles te zien en te doen hebben. Heel dicht bij de Sint kunnen komen, zelf meeknutselen, tekenen en spelen en een kwalitatief hoogstaande show – en dat alles voor niks.

Gratis
Die gratis toegang wil de S.I.P. blijven houden. Alle kinderen die dat willen moeten erbij kunnen zijn. Met de gulle giften van de ondernemingsverenigingen Ackershof en Keijzershof kunnen de kosten van de intochten weliswaar bekostigd worden, maar om blijvend te kunnen investeren in kostuums, schmink en andere zaken, zijn extra inkomsten hard nodig. Word dus Vriend van de S.I.P.!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant