De orgelcommissie mag trots zijn. Daar staat het wonder.
De orgelcommissie mag trots zijn. Daar staat het wonder.

Ingebruikname van het gerestaureerde orgel

Actueel 1.008 keer gelezen

Pijnacker - Na jarenlange voorbereiding is het donderdag 25 oktober eindelijk zover. Dan wordt het gerestaureerde orgel in de Dorpskerk overgedragen en in gebruik genomen. De orgelcommissie is ontzettend blij met het resultaat.

"We hebben weer een prachtig instrument waar we decennia lang mee vooruit kunnen'. Iedereen is uiteraard van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze fantastische gebeurtenis. Tijdens deze avond wordt naast de overdracht ook uitleg gegeven over het orgel, wat is er nu precies gerestaureerd en waarom was dit zo hard nodig. Onze adviseur, organist en docent orgelbouw Aart Bergwerff, geeft hierover uitleg en laat het orgel uiteraard ook horen tijdens een klein concert", vertelt PR-man Sjoerd van der Meijden. De avond begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Na afloop is er een receptie.

Open middag
Zaterdag 27 oktober houden we een open middag. Vanaf 14.00 uur kunt u terecht in de, onlangs geheel geschilderde, Dorpskerk. Bij het orgel wordt aan u alles uitgelegd over de restauratie en is er de mogelijkheid om het orgel kort te bespelen. In de kerk treft u ook een expositie aan waarin het orgel centraal staat. De middag wordt afgesloten met een orgelconcert, gegeven door Aart Bergwerff. Hiervoor heeft hij een aantrekkelijk en afwisselend programma samengesteld.

Aanvang van het concert is 17.00 uur. De toegang is vrij en bij de uitgang wordt een collecte gehouden t.b.v. het orgelfonds. Het is zeker de moeite waard om deze middag de Dorpskerk te bezoeken. En dan zondag 28 oktober. Na ruim een jaar wordt het orgel voor het eerst weer gebruikt tijdens de eredienst en door verschillende organisten bespeeld. Deze feestelijke dienst begint om 10.00 uur. U bent van harte welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant