Sabine Zondag is volgende week vrijdag 26 oktober alweer twee jaar eigenaar van PLUS Sabine Zondag. Dat wordt gevierd met een tiendaagse actie!
Sabine Zondag is volgende week vrijdag 26 oktober alweer twee jaar eigenaar van PLUS Sabine Zondag. Dat wordt gevierd met een tiendaagse actie!

Sabine Zondag viert twee jaar ondernemerschap met tiendaags winkelfeest

Actueel 1.384 keer gelezen

Vanaf volgende week vrijdag 26 oktober is het tien dagen feest bij PLUS Sabine Zondag aan de Nootdorpseweg. Het is die dag twee jaar geleden dat Sabine de winkel overnam van haar ouders Ton en Nel die op de achtergrond of voorgrond nog altijd wel hand- en spandiensten verlenen. Ton is administratief nog actief en Nel vindt het heerlijk om een dagje de kaas- of de broodafdeling te 'bevrouwen'.

Sabine heeft geen spijt van de overname van de supermarkt wat destijds meteen gepaard ging met een grootscheepse vernieuwing van de winkel. Eigenlijk ging de vernieuwing vanaf dat moment steeds door. Er was al heel veel aandacht voor de versafdelingen: de slagerij, de groenten en fruit, het brood en banket, de bloemen en planten. Die aandacht is alleen maar vergroot. Er is een bloemist actief in de winkel en in samenwerking met Bakkerij Rijnbeek is er behalve het uitstekende PLUS-brood ook ambachtelijk Rijnbeekbrood voorhanden. "Die samenwerking verloopt uitstekend en de klanten zijn er ontzettend blij mee", aldus Sabine die eigenlijk iedere dag wel met een verrassing uit de hoge hoed zou willen komen.

Sabine: "We hebben ontzettend veel lokale acties opgezet de laatste twee jaar waarmee ik de klanten aan onze winkel probeer te binden. Je merkt dat dit op prijs wordt gesteld. Ik ben heel blij dat we de opening van de nieuwe Dirk van den Broek goed hebben doorstaan. Ik wil onze klanten bedanken dat ze ons trouw zijn gebleven en toch gewoon voor PLUS kiezen, ondanks het ruime aanbod aan supermarkten in Pijnacker.

Er zijn nu al te veel supermarkten in Pijnacker, maar straks met de Lidl erbij gaat dit zeker tot omzetvervlakking leiden. We doen er alles aan om als PLUS Zondag zo aansprekend en goed mogelijk te blijven in assortiment, kwaliteit en ook prijs. Met lokaal ondernemerschap onderscheiden wij ons. Wij blijven het verenigingsleven actief ondersteunen, samenwerken met scholen en zullen onze naam aan activiteiten blijven koppelen zoals het Dobbe Lente Festival en het Dorpentoernooi."

Sabine verwijst graag naar de tiendaagse feestactie. Op de eerste dag is er al een knaller: iedere honderdste klant mag gratis winkelen. Er zijn tien dagen lang elk dag mooie aanbiedingen en ludiek is de inruilactie waarbij je een tas van een andere super kunt inleveren en daar een mooie PLUS-tas voor terug krijgt. Sabine gaat de ingeleverde tassen niet weggooien. Dat is niet goed voor het milieu. Ze brengt ze naar een plek waar ze goed kunnen worden hergebruikt zonder dat ze snel naar Pijnacker zullen terugkeren!

De jonge onderneemster vertelt dat de familie Zondag nu 38 jaar in Pijnacker actief is. Eerst als 'kruidenierswinkel' aan de Oostlaan en vanaf 2002 als moderne grote supermarkt aan het Hazelaarplein cq de Nootdorpseweg. Daar werkt Sabine met een team van honderd medewerkers die over de modernste technische middelen beschikken. Zelf is ze vooral bezig met het steeds weer verbeteren van de dienstverlening door te investeren in de medewerkers en in alles wat nodig is voor een moderne kwaliteitssupermarkt.

"Ik vind het begeleiden van de medewerkers zodat ze steeds beter worden en groeien in hun werk een van mijn mooiste taken. Je ziet het gewoon gebeuren dat jonge jongens en meisjes zich snel en positief ontwikkelen. Je moet een perfect product hebben voor een voor een scherpe prijs maar de medewerkers maken met de sfeer en de service die ze verlenen echt het verschil."

Daar krijgt ze ook een kick van Sabine, die de voorbije twee jaar vooral heeft geleerd om keuzes te maken. "Wat ik zei: liefst wil ik iedere dag verrassen met een mooie actie, maar dat kan natuurlijk niet. Je moet de momenten kiezen en als je ergens voor gaat doe het dan ook honderd procent", aldus Sabine Zondag die aankondigt dat er een mooie Voice of Holland Actie aan zit te komen. Ook een feestverhogend element. Je kunt sparen voor allerlei attributen rondom Voice of Holland!

De Pijnackerse werkt zo'n zestig uur per week maar komt toch veel buiten dankzij het hondje Ruby dat uitgroeit tot de mascotte van PLUS Sabine Zondag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant