Foto: Valerianus & Henny
Foto: Valerianus & Henny

Halloween concert in Pijnacker

Actueel 1.355 keer gelezen

Pijnacker - Op zaterdag 27 oktober is het Halloween. Ook in Pijnacker dalen geesten en spoken neer. Spinnen, griezels en vreemde geluiden...

Excelsior Pijnacker draagt een steentje bij aan het griezelen. Tijdens het Halloween concert wordt de spanning opgevoerd door spannende muziek, enge geluiden, mysterieuze composities. Denk maar eens aan het Spookslot in de Efteling. Daar speelt de muziek van Saint Saens: Danse Macabre. Wanneer de klok twaalf slaat beginnen de doden te ontwaken. Dat muziekstuk zal Excelsior ten gehore brengen. In een Halloween concert mag Thriller van Michael Jackson niet ontbreken, en ook Harry Potter niet!

De aula van Stanislas wordt omgetoverd tot een mysterieuze, donkere plaats. Muziek uit griezelverhalen wordt tot leven gebracht... Het is ook voor de muzikanten spannend, want het is het eerste grote concert onder leiding van dirigent Peter van Dinther. Hij heeft de afgelopen maanden een nieuwe toon gezet. Er is hard gewerkt aan dynamiek, toon en samenspel. De dirigent leert ons écht muziek te maken en niet "slechts" noten blazen. Gaat het publiek merken dat het orkestvooruitgang heeft geboekt?

Voor een aantal muzikanten is dit concert extra spannend; er zijn diverse stukken met solopartijen. De solist heeft dan ondersteuning van het orkest, en daarbij is de balans tussen solist en orkest cruciaal. Daar is veel op gerepeteerd. Het is voor solisten enerverend: zet ik op het juiste moment in? Speel ik niet vals? Heb ik alle kruizen en mollen? Meestal lukt het goed; dan hebben we weer een mooi stukje muziek gemaakt. Ook de aspiranten blazen hun partij mee. In het aspirantenorkest spelen kinderen en volwassenen die al even muziekles hebben gehad. Door mee te doen in het orkest leren ze samenspelen, naar elkaar luisteren. Maar vooral het plezier in samenspel staat voorop. De aspiranten hebben een klein eigen programma Ze sluiten op enig moment aan bij het grote Symfonische Blaasorkest. Het geluid dat dán geproduceerd wordt is volumineus! Zowel de aspiranten als de muzikanten van het grote orkest vinden samenspelen erg leuk, want hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

De aspiranten spelen muziek uit Harry Potter. Die muziek komt later in het programma terug in een ander, moeilijker arrangement. Dan wordt het gespeeld door het Symfonisch Blaasorkest. Daarmee kunnen we laten horen wat het verschil is tussen een orkest met beginnende muzikanten en een met meer gevorderde spelers. We hopen op een grote opkomst. We zijn vast van plan om onze bezoekers te verrassen met een griezelig mooi muzikaal evenement. Zaterdag 27 oktober om 16.00 uur in Stanislas aan de Sportlaan te Pijnacker. Zaal is open vanaf 15.30 uur. De entreeprijs is € 7,50 p.p.; kinderen tot 12 jaar gratis. En als zij verkleed willen komen als spook, dan mag dat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant