Afbeelding

Ingezonden brief: Bedankt politie en inwoners!

Actueel 2.785 keer gelezen

Dank jullie wel mensen uit Pijnacker en politie Pijnacker-Nootdorp en politie Zoetermeer. Dank jullie wel voor jullie fantastische hulp aan onze dochter op donderdagochtend 11 oktober!

Op die bewuste ochtend wordt onze twaalfjarige dochter aangereden op de rotonde Hofpleintunnel/Klapwijkseweg, door een auto die de betreffende rotonde wil verlaten. Fietsers hebben altijd voorrang op deze rotonde, en bovendien rijdt onze dochter op dat moment al midden op de rotonde! Een ongeluk buiten haar schuld. Ze botst met haar fiets tegen de auto, maar weet op een of andere manier wel van haar fiets weg te springen. Zo op het eerste oog lijkt er weinig aan de hand. De bewuste automobiliste stopt even, vraagt aan onze dochter even hoe het gaat en rijdt vervolgens weg. Maar ze laat geen gegevens achter! Daar staat onze geschrokken dochter en haar minstens zo hevig geschrokken tweelingzus ( die vlak achter haar reed). Als onze dochter ons belt, komt de schrik en  de tranen en voelt ze ook ineens wat pijn oa  in haar bovenbeen. Dan horen we ook dat ze niet zomaar verder kan fietsen zo staat  haar stuur helemaal krom.

Wat blijkt; er zijn fantastisch lieve betrokken mensen in Pijnacker! Een mevrouw die de veroorzaker zag wegrijden, heeft het kenteken genoteerd. Zij blijft bij de kinderen en besluit ook de politie te bellen. Tevens belt ze haar man en die komt ernaartoe om te helpen met de fiets van mijn dochter. Een andere meneer die het zag gebeuren, rijdt een stuk achter de veroorzaker aan en noteert ook het kenteken. Vervolgens neemt hij de moeite om terug te komen en bij de kinderen te blijven. Een andere getuige blijft ook ter plekke en de moeder van een klasgenootje komt ondersteuning bieden.

Zelf kost het ons wat meer tijd om bij onze dochters te komen. Zul je net zien, precies die ochtend zijn we niet meteen in de buurt. Als een van ons, een poos na het ongeluk aankomt, zijn al die  getuigen daar nog steeds! De politie Zoetermeer is ter plekke gekomen en inmiddels is ook de politie Pijnacker aanwezig (zij waren  eerst nog bij een andere aanrijding in de gemeente ). De politie heeft aan de hand van het kenteken de veroorzaker weten te achterhalen. De veroorzaker is gevraagd om terug te komen.

De veroorzaker geeft aan dat er geen opzet was; ze heeft toch bij onze dochter direct na de aanrijding gevraagd of alles goed was? Daarop heeft onze dochter bevestigend geantwoord  en dus is de veroorzaker weggereden.  De politie reageert daarop direct; een kind zal in zo'n situatie vaak aangeven dat het wel gaat.  De schrik en de eventuele gevolgen (zoals bijvoorbeeld schade aan fiets)  doorhebben? Dat komt altijd pas in tweede instantie.  Het is een misdrijf om de plek van een ongeval te verlaten zonder het achterlaten van contactgegevens. Dus alsjeblieft mensen; laat altijd je gegevens achter! Zelfs als het allemaal wel mee lijkt te vallen. En laat zeker een kind niet zomaar alleen na een ongeluk!

Met onze dochter(s) gaat het nu gelukkig goed. De eerste rotondes zijn, weliswaar met  knikkende knietjes, weer gefietst. De blauwe plekken beginnen weg te trekken en de ergste schrik is achter de rug. De fiets staat voor reparatie bij de fietsenmaker. De veroorzaker houdt gelukkig  contact, zodat we ook de schade kunnen afhandelen. En wat zijn wij de politie en al die mensen die bij onze dochters zijn gebleven en actie hebben genomen ontzettend dankbaar! Dank jullie wel, dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen!

Huib en Marjon van Straten, Pijnacker

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant