Afbeelding

Vier de liefde, met Petra Rovers

Actueel 1.114 keer gelezen

Ceremoniemaker Petra Rovers (www.sterkeliefde.nl) maakt van elke ceremonie die bedoeld is om liefde te bezegelen een heel bijzondere gebeurtenis. Dat doet ze met een vleugje humor, betrokkenheid, voor grote of kleine groepen, op allerlei locaties, maar vooral vanuit de gedachte dat alles mogelijk is. Waarom? Omdat de liefde gevierd mag worden.

Petra: "Als ceremoniemaker (iets anders dan een weddingplanner) bedenk en verzorg ik, samen met de opdrachtgever, een unieke ceremonie. Helemaal bij jullie passend. Dus geen standaard praatje, maar jullie verhaal in rake woorden, met humor en diepgang. Of dat nu voor 200 gasten, voor een handjevol die er echt toe doen, of voor jullie tweetjes is. Ook in de locatiekeuze ben je vrij. Denk bijvoorbeeld eens aan een ceremonie in de dierentuin, met je kaplaarzen in een weiland of in jullie eigen huiskamer. Voor sommige locaties heb je een vergunning nodig, maar daar kan ik mee helpen.

Hernieuwen trouwbeloften
Het hernieuwen van trouwbeloften is iets wat in Nederland in opkomst is. Dit is heel mooi om te doen tijdens of na een zware periode of ziekte. Maar natuurlijk ook als er een jubileum te vieren valt. Het opnieuw uitspreken wat je levenspartner voor jou betekent en wat jullie liefde zo speciaal maakt, is ontzettend bijzonder.

Babs voor een dag
Trouwen hoort ook tot de mogelijkheden. Als jullie gaan voor een originele ceremonie die echt om jullie draait, kunnen we ervoor zorgen dat ik benoemd word tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand voor 1 dag.

Ceremoniële verbintenis
Willen jullie (nog) niet voor de wet trouwen of liever een schitterende ceremonie op een ander moment? Dan kan de ceremoniële verbintenis een mooie invulling zijn. Dit is een ceremonie zonder wettelijke status. Groot voordeel is dat je meer of juist minder tijd hebt dan bij het voltrekken van een huwelijk. Want met deze invulling heb je veel meer mogelijkheden.

Deze ceremoniële verbintenis verzorg ik ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit mijn werk weet ik dat bij deze doelgroep een diep verlangen kan leven om 'iets' te doen met hun liefde voor elkaar. Trouwen kan meestal niet, omdat zij niet wilsbekwaam zijn. Dan is een ceremonie van Sterke Liefde perfect. Tijdens de ceremonie, die helemaal op maat gemaakt wordt, wordt de liefde bezegeld en ziet de buitenwereld dat de twee echt samen door het leven willen gaan. Een ceremoniële verbintenis kan bijna op elke tijd en locatie die realistisch is.

Ceremonie cadeau
Een ceremonie van Sterke Liefde is een ontzettend origineel cadeau om aan je vrienden, familie of je partner te geven. Zelfs als je een stel wilt verrassen. Desnoods kom ik tevoorschijn uit de bezemkast", lacht Petra.

Voor iedereen
Het maakt Petra niet uit of de geliefden 20 zijn of 90: "Aan onderscheid maken doe ik niet. Hetero, homo, transgender, arm of rijk: liefde is liefde. Ik gun iedereen een mooi moment met blijvende waarde. Elke ceremonie is maatwerk en maak ik met evenveel plezier en aandacht. Ik werk laagdrempelig, met humor en betrokkenheid. Kijken, luisteren en (door)vragen staan daarbij centraal. Hierdoor kom ik soms heel dicht bij jullie gevoelsleven, maar zo krijg je een ceremonie die heel authentiek en zeker niet doorsnee is.

Dus gaan jullie voor een ceremonie die helemaal bij jullie past? Met rake woorden, humor en diepgang? Kijk dan zeker op mijn website voor alle mogelijkheden en informatie. Want zeg nou zelf: de liefde kan niet vaak genoeg gevierd worden."

Voor meer info, bel Petra op 06-437 00 173 of mail sterkeliefde@gmail.com, website: www.sterkeliefde.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant