Dagelijks wurmen honderden fietsers zich een weg van en naar de Boezem. Een levensgevaarlijk punt.
Dagelijks wurmen honderden fietsers zich een weg van en naar de Boezem. Een levensgevaarlijk punt.

Eerlijk Alternatief zoekt meedenkers verkeersveiligheid

Actueel 801 keer gelezen

De lokale politieke partij Eerlijk Alternatief is door inwoners al vaak benaderd over onveilige verkeerssituaties. Het gaat dan over te hard rijden, onoverzichtelijke kruispunten omdat er auto's te dicht op de hoek geparkeerd staan of het riet te hoog staat, onvoldoende verlichting, slecht wegdek enzovoort.

Een belangrijk onderwerp dat volgens de fractie, bij monde van raadslid Jolanda van Leeuwen veel aandacht verdient. Jolanda is dan ook op zoek naar meedenkers over verkeersveiligheid om te komen tot een initiatiefvoorstel dat de partij kan indienen in de gemeenteraad.

Jolanda van Leeuwen legt het verder uit: "Ons belangrijkste bezwaar bij het onderzoek dat het college heeft uit laten voeren is dat alleen de locaties in beeld zijn gebracht waar ongelukken hebben plaatsgevonden waar de politie bij betrokken is geweest. Niet die waarbij de betrokkenen het onderling hebben opgelost of waarbij er 'bijna' ongelukken waren. Als je die wel meetelt, kunnen de cijfers wel eens heel anders uitvallen. Naar ons idee is het verkeer pas veilig als je bijvoorbeeld een kind alleen naar school kunt laten fietsen. Of wanneer je zelf met een gerust gevoel na het sporten 's avonds laat naar huis kunt fietsen.

Opvallend is ook dat er uit het rapport blijkt dat met name ook in nieuwbouwwijken als Keijzershof en Ackerswoude er een "gevoel" van onveiligheid is. Verder spelen er allerlei elementen een rol als het gaat om de verkeersveiligheid, die niet of maar heel beperkt worden genoemd in het rapport. Het gaat namelijk niet alleen om de inrichting van de weg zelf, maar ook om de keuze van het materiaal van het wegdek, wel of geen paaltjes op het fietspad, hoeveel en welke verlichting, de begroeiing langs de wegen, zijn er veel kinderen of ouderen op de weg, wat gaat de techniek ons brengen? En wat kunnen we doen op het gebied van educatie en het beïnvloeden van gedrag", stelt Jolanda die op zoek is naar ideeën die meegenomen zou moeten worden. Mail naar jolanda@eerlijkalternatief.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant