Afbeelding

Trots komt op voor historisch aangezicht Oost- en Westlaan

Actueel 1.101 keer gelezen

Pijnacker - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag liet Trots Pijnacker-Nootdorp duidelijk weten dat de lokale partij zich zorgen maakt om de mogelijke sloop van de historische panden, met hun veelal bijzondere gevels, die al decennia lang het karakteristieke beeld van het centrum van Pijnacker weer geven.

Trots vindt dat deze panden behouden moet worden voor de toekomst. Vele van deze panden stammen uit de 19e eeuw en zijn vaak al generaties lang in bezit binnen de familie. Waarom moet de aorta van ons dorp zo verminkt worden. Is het na Ackershof 2, de Diamant en de Rabobank nu nog niet genoeg? Trots liet weten, bij monde van raadslid Harald van Zielst, zich in dit deel van het plan totaal niet te kunnen vinden Om dit historisch aangezicht te behouden diende Trots een motie in om te onderzoeken welke panden op de Oost- en Westlaan, in aanmerking komen voor plaatsing op de Gemeentelijke Monumentenlijst.

Deze motie werd mede ingediend door Progressief PN, VVD, CDA, Eerlijk Alternatief, D66 en CU/SGP. Burgemeester Ravestein, verantwoordelijk voor cultuur, ondersteunde namens het college de motie van harte en vertelde dat het laatste onderzoek in 1995 had plaatsgevonden. Dat bij stemming de motie unaniem werd aangenomen is voor Trots een duidelijk signaal om op te blijven opkomen voor ons dorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant