De komende en de gaande man: links Jeroen en rechts Johan.
De komende en de gaande man: links Jeroen en rechts Johan.

Jeroen wordt nieuwe eigenaar Bruna Pijnacker

Actueel 5.052 keer gelezen

Bruna Pijnacker komt in andere handen. Per 1 oktober is de winkel aan het Raadhuisplein eigendom van Jeroen Koers uit Voorschoten. Jeroen heeft ruime ervaring in de detailhandel en in het verleden werkte hij in meerdere functies bij diverse bedrijven, onder meer bij IKEA Delft en De Bijenkorf. Zijn winkelwerkloopbaan begon in de drogisterij van zijn ouders en vanaf zijn vijftiende werkte hij in de drogisterij van zijn oom. De afgelopen jaren was hij teamleider bij de Haagse Hogeschool. "Ik had het naar m'n zin maar vroeg me wel af: moet ik dit nog twintig jaar blijven doen? De conclusie was nee en toen ben ik rond gaan kijken en kwam ik uiteindelijk bij Bruna Pijnacker uit."

De 47-jarige oorspronkelijke Hagenaar Jeroen Koers sprak met diverse franchiseketens maar Bruna sprong er toch wel uit. Bruna kwam met Pijnacker op de proppen. Jeroen is eerst een paar keer incognito gaan loeren en zogenaamd winkelen, maar ze hadden meteen in de gaten dat dit niet zomaar 'winkelend publiek' was. De eerste indruk was goed en het gevoel ook en dus werden Jeroen enerzijds en Johan en Marjanne van Schooten anderzijds het snel eens.

"Het is een mooie grote winkel op een goede plek in een mooi dorp. Ik ben zeker de eerste tijd niet van plan om veel aan de winkel te veranderen. Eerst maar eens lekker aan de slag gaan en kijken hoe het loopt. Er komt bij zo'n overname al genoeg op je af. Er is echt heel veel te regelen en niet iedereen belt meteen terug", aldus Jeroen die de laatste vijf weken stageliep bij diverse Bruna's om de formule en het werk goed te leren kennen.

De huidige eigenaar Johan kan er over mee praten dat er altijd heel veel te regelen is bij een overname/winkelopening. Hij nam in 2012 een Bruna-winkel over in de Dorpsstraat in Zoetermeer en had op de dag van de opening nog geen internet. De Bruna in Zoetermeer houden Marjanne en Johan gewoon aan en daarnaast gaat hun dochter Sanne in Zoetermeer drie deuren verder een winkel beginnen met de naam Sfeer Bij Sanne. Wat daar allemaal verkocht gaat worden, blijft nog even een verrassing.

Marjanne en Johan gaan hun aandacht op die nieuwe winkel richten en daarnaast zal de Bruna met de huidige bezetting gewoon doordraaien. Johan zelf zal zich eerst eens goed op zijn gezondheid richten: zijn onderrug moet heel sterk in de revisie en ook zijn nek werkt slecht mee als gevolg van een ongeluk in de jeugdjaren.

Johan van Schooten (53) en Marjanne van Schooten-Koning maakten in 2007 hun entree bij Bruna Pijnacker. Op 3 september was het elf jaar geleden dat de zaak open ging. Marjanne had vanaf haar twintigste in Boskoop bij de Bruna daar gewerkt. Johan heeft vijftien jaar op de markt gestaan, met brood en banket en later met de ijzerwaren en fietsonderdelen. "Ik heb Marjanne leren kennen toen ze als klant bij mijn marktkraam stond. Zo is het gekomen", aldus Johan.
Het echtpaar dat in Boskoop woont, kijkt met vreugde terug op elf jaar Bruna Pijnacker. De contacten met heel veel klanten waren veelal warm en hartelijk. "Het mooie van dit werk is met mensen omgaan en zo af en toe een gekkigheidje uithalen hoort erbij. Je moet de mensen een beetje aankijken. Maar ja, mensenkennis doe je met dit werk vanzelf op."

Ook Jeroen Koers is een mensenmens. Hij is dienstverlenend ingesteld en vindt een goede service en persoonlijk contact heel belangrijk. Het mooie van het winkelwerk vindt hij dat je rechtstreeks resultaat ziet van je werk. Hij vindt het een geweldige uitdaging om BRUNA Pijnacker op een goede manier voort te zetten. "In eerste instantie zet ik de winkel gewoon voort zoals die nu is en gelukkig gaan de medewerksters Irene en Wanda gewoon mee over. Zij hebben een schat aan kennis en ervaring en kennen de klanten. We gaan daarnaast nog enkele nieuwe mensen werven", aldus Jeroen Koers die op 1 oktober van start gaat met een aantal leuke heropeningsaanbiedingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant