Afbeelding

Feest Ipse van start

Actueel 2.187 keer gelezen

In 8,5 uur 'moeten' er vandaag, maandag 17 september, honderd verschillende feestelijke activiteiten worden afgewerkt bij Ipse de Bruggen dat deze week het honderdjarig bestaan viert en 'tien jaar fusie Ipse en  De Bruggen.

Bij de vestiging in Nootdorp werd vanmorgen om half tien het startsein gegeven. Daar vandaan vertrokken oude auto's – je zag opvallend veel oude Eendjes – naar de verschillende feestlocaties. Onder meer Aadje Piraatje die geheel tegen zijn gewoonte in vier voorstellingen geeft. "Opschieten, we moeten over vijf minuten weg", zeg hij tegen presentator Pepijn Gunneweg.

Deze is nog niet klaar met zijn verhaal. Hij vertelt dat er dertig kilometer vlaggetjes zijn opgehangen op de diverse locaties en dat er zometeen 6.500 stukken worteltaart worden uitgedeeld. Het is niet voor niks tegelijk ook de Nationale Fitweek.

De mensen van de Raad van Bestuur zijn er ook: Andrea van Steensel en Jan van Hoek. Ze houden het kort en zeggen dat ze enorm trots zijn op al die medewerkers en vrijwilligers die dagelijks 5.000 cliënten onder hun hoede hebben op verschillende locaties. Jan van Hoek zegt dat het bestuur de 200 man/vrouw organisatie van de festiviteiten niet voor de voeten loopt maar er vandaag juist achteraan 'hobbelt'.

Andrea van Steensel merkt nog op dat het niet alleen maandag feest is maar de hele week. Op dinsdag wordt overal gedanst met Move. Op woensdag is er een fietstocht van honderd kilometer en op donderdag een congres.

Tal van bekende Nederlanders en toppers op hun vakgebied zijn maandag 17 september bij de honderd activiteiten betrokken. Ook atleet Gregory Sedoc en voetballer Glenn Helder die op verschillende plekken clinics gaat geven. "Het leukste van dit werk is de vragen die je krijgt, zoals wat is je lievelingseten", zegt Glenn Helder. "En wat is dat dan", vraagt Pepijn Gunneweg. "De Mac", zegt Helder die er met zijn 49 jaar nog heel strak uit ziet. "Dat moet ook wel als je tegen jongens van 25 moet voetballen", zegt Glenn Helder lachend.  

Genoeg gepraat en gezongen. Er is tien keer hoera geroepen en nu wordt er van tien naar nul geteld en dan is de feestdag met honderd activiteiten begonnen. De oude Eendjes maken zich ronkend en pruttelend uit de voeten om later vandaag nog terug te keren in Nootdorp. Aan het eind van de dag is in Nootdorp namelijk de afsluiting met onder meer Karin Bloemen en Wolter Kroes.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant