Er wordt heel hard gewerkt in het bos.
Er wordt heel hard gewerkt in het bos.

Boswerkzaamheden Bieslandse Bos in volle gang

Actueel 749 keer gelezen

Nootdorp - Vorige week is Staatsbosbeheer Hof van Delfland gestart met de geplande boswerkzaamheden in het Bieslandse bos. De start is gemaakt in speelbos de Biesbush, de eerste zieke essen zijn gekapt.

De urgentie was hier het hoogst, omdat er wordt gespeeld tussen de bomen. Na het speelbos wordt het weghalen van de zieke essen vervolgd in de rest van het bos. Ook worden enkele vakken met populieren en wilgen gedund. Er wordt gewerkt met speciale machines, die geschikt zijn voor een kwetsbare bodem. De droogte van de afgelopen weken komt de werkzaamheden ten goede, er is tot nu toe weinig schade gereden. De werkzaamheden zullen naar verwachting een aantal weken in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Eind dit jaar start het opnieuw inplanten van een aantal bosvakken. Deze herplant wordt mogelijk gemaakt door externe financiering van het Nationaal Bossenfonds en Trees for All.

Word vrijwilliger bij Staatsbosbeheer of steun natuur bij jou in de buurt via een donatie aan projecten van het Buitenfonds. En via een abonnement op naarbuiten blijf je op de hoogte van wat we doen en wat er buiten te beleven is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant