Leonore, Ellen en Selena bij de eerste Zuidpop vorig jaar. Ellen (midden) was het niet gegund om Zuidpop 2 mee te maken. Ze is eind vorig jaar overleden, maar via de gedachten van heel veel mensen is ze er zaterdag toch bij.
Leonore, Ellen en Selena bij de eerste Zuidpop vorig jaar. Ellen (midden) was het niet gegund om Zuidpop 2 mee te maken. Ze is eind vorig jaar overleden, maar via de gedachten van heel veel mensen is ze er zaterdag toch bij.

Zaterdag Zuidpop: tweede aflevering wordt heel bijzonder

Actueel 2.082 keer gelezen

Nootdorp heeft volgende week zondag Nootpop maar Pijnacker heeft komende zaterdag Zuidpop. Het enige echte popfestival van Pijnacker wordt georganiseerd door de Wijkvereniging Pijnacker-Zuid die Tolhek en Keijzershof beslaat. Heel Pijnacker-Zuid dus. Het is voor de tweede keer dat Zuidpop wordt gehouden en opnieuw is het in het Wijkpark van Tolhek. Het is eigenlijk voor Pijnacker-Zuid bedoeld maar iedereen is welkom. Dat zegt Leonore d'Harvant, een van de organisatoren.

Het wordt in meerdere opzichten een heel bijzondere aflevering van Zuidpop. Bijzonder is alleen al de line up. Het begint om 16.00 uur met de Kinderdisco waarbij de jonge Nootdorpse DJ Robin de man is die draait. Ergens op weg naar 18.00 uur gaat de Kinderdisco gewoon over in de gewone disco. DJ Robin is namelijk ook gewend voor een volwassenenpubliek te draaien. Hij is wel wat gewend. Toen hij bij de HCP aan het draaien was, zag hij karaffen met bier voorbij komen die hij zelf alleen kende van de limonade die ze in de rust van de jeugdwedstrijden kregen.

Vanaf 18.00 uur krijgen we Nouked, een band met een Pijnackerse zangeres die niet veel onderdoet voor de echte Anouk. Deze band speelt tot 19.00 uur en daarna komt Robin weer drie kwartier in actie. Tussen 19.45 en 21.00 uur speelt de Guyter Generation, een band met Guytermedewerkers onder wie niemand minder dan eigenaar Marco. Afgelopen vrijdag was de veelbelovende generale repetitie in De Guyter zelf.

CASA-band
Om 21.00 uur hoeft Robin nog niet naar bed. Dat gebeurt pas vanaf 21.45 uur. Vanaf dat moment treedt namelijk de CASA-band aan. Jazeker: een band die bestaat uit ouders van kinderen die op de CASA Montessorischool zitten. En een band die de zaken heel serieus aanpakt en het sluitstuk van Zuidpop gaat zijn. Tot 23.00 uur speelt de band en daarna is het ook meteen klaar met het popfestival. Het evenement draait geheel op vrijwilligers. Een deel daarvan betreft bewoners van Ipse die in de wijk wonen.

Leonore d'Harvant, een 33-jarige Pijnackerse, vindt het geweldig dat deze mensen ook mee helpen. Ze praat met aanstekelijk enthousiasme over de Wijkvereniging Pijnacker Zuid die van alles organiseert door het jaar heen en die straks ook met Halloween weer in actie komt. Het organisatieteam van Zuidpop bestaat verder uit: Selena, Kim, Camille, Rick en Patrick die tevens penningmeester is van het hoofdbestuur van de wijkvereniging.

Grote afwezige ten opzichte van vorig jaar is Ellen Vrolijk, ook nog een persoonlijke vriendin van Leonore. Ellen, die op allerlei fronten heel actief was bij de club, is op 29 december vorig jaar overleden aan verschillende complicaties als gevolg van nierproblemen. De organisatie heeft aan Zuidpop een inzamelactie voor de Nierstichting gekoppeld. Zie verder: actie.nierstichting.nl/zuidpop2018

Vlinderblondbiertje
Ellen wordt dit jaar bij Zuidpop herdacht doordat alles in het teken staat van de vlinder, het lievelingsdiertje van Ellen. Overal zullen vlinders te zien zijn en er is zelfs een speciaal vlinderblondbiertje van de tap dat heel fris van smaak is. Ellen was een grote dierenvriend. Ze liet niet alleen vriend/partner Camille achter maar ook een reeks huisdieren waar Camille nu voor zorgt. Het werk van Ellen voor Zuidpop en de Wijkvereniging Pijnacker-Zuid zet Camille voort door ook mee te werken aan de organisatie van Zuidpop dat gratis toegankelijk is.

Behalve een lekker drankje van de bar die de organisatie in eigen beheer bemenst, is er ook het een en ander te happen. Jalod is er weer met zijn geweldige snackcar en verder is van de partij op culinair gebied: Tosti's on Tour, dat wordt gerund door twee jonge vrouwen. Mogelijk zijn er nog een paar 'eetstandjes'.

Het wordt gewoon een geweldige happening, zegt Leonore die zelf ook de nodige gezondheidsproblemen heeft en goed naar haar lichaam moet luisteren. "Dat doe ik echt wel., maar het mooie van zo'n Zuidpop is dat je het met z'n allen doet en ik krijg daar heel veel energie van."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant