Afbeelding

Partij voor de Dieren wil onderzoek naar verdwijning zwanen

Actueel 1.214 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Er moet een onderzoek komen naar de verdwijning van zwanen in Pijnacker-Nootdorp. Dat stelt de Partij voor de Dieren in die gemeente naar aanleiding van berichten dat volwassen zwanen verdwijnen en de jongen worden achtergelaten.

De politie in Pijnacker-Nootdorp verzond vorige maand een tweetbericht dat in Nootdorp en Delfgauw meerdere volwassen broedparen zwanen verdwenen, waarbij de jongen alleen worden achtergelaten. Het is wettelijk verboden te jagen op zwanen met jongen en ook het zogeheten zwanendriften is al lang niet meer toegestaan. Dit duidt op illegale praktijken.

De Partij voor de Dieren wil nu van burgemeester en wethouders in Pijnacker-Nootdorp weten hoe veel zwanen er verdwenen zijn en hoe veel meldingen daarvan zijn gedaan. Ook vraagt de partij of er extra toezicht wordt gehouden naar aanleiding van de verdwijning van zwanen en zo nee, of de gemeente bereid is daarover in overleg te gaan met de politie.

Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp: 'Ik wil dat de gemeente een onderzoek instelt naar de verdwijning van de zwanen. Mijn partij is erg bezorgd over het lot van deze dieren. Ook vind ik dat de gemeenteraad op de hoogte moet worden gehouden van de ontwikkelingen rond het verdwijnen van de zwanen in Pijnacker-Nootdorp'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant