Afbeelding

De scheidingspiek komt eraan, ook in Pijnacker-Nootdorp

Actueel 6.160 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het is augustus. Dat betekent dat veel mensen besluiten een punt achter hun relatie te zetten. Dit gebeurt ook in Zuid-Holland. Zorgeloosch, het grootste bemiddelingsbureau voor scheiden van Nederland, ziet in deze provincie jaarlijks rond deze periode een piek in het aantal scheidingsaanvragen.

"We zien het aantal aanvragen in de periode augustus-september toenemen met wel 32% vertelt bemiddelaar Margot van der Vegt van Zorgeloosch, landelijk zien we een toename van wel 20%. Dat heeft meerdere redenen. Mensen zitten tijdens de vakantie meer op elkaars lip, dan wanneer je bijvoorbeeld allebei aan het werk bent en de zorg hebt voor het gezin. En dan blijkt dat de scheurtjes die al in de relatie zaten, kloven blijken te zijn.

"Maar, vertelt Margot van der Vegt, de zomervakantie is ook het moment om in het algemeen te reflecteren. Je hebt tijd om stil te staan bij het leven en jouw partner. En soms is dan de conclusie: we moeten ermee stoppen. Tenslotte zie je dat mensen al voor de vakantie besloten hebben uit elkaar te gaan, maar nog één vakantie samen door willen brengen. Bijvoorbeeld voor de kinderen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant