Afbeelding

Dokter Anita Boon in Parkinson Café Delft

Regio 920 keer gelezen

Delft - Op dinsdag 21 augustus komt de bekende neuroloog dr. Anita Boon in het Parkinsoncafé Delft. Ze komt spreken over derdelijns behandelingen bij Parkinson : DBS, de Duodopa-pomp en de Apomorfine-pomp.

Parkinson is een ziekte van de hersenen en kent vele symptomen. De bekendste zijn trillen, traagheid en stijfheid, maar trager denken, slaapstoornissen en stemmingsproblemen zijn ook symptomen die veel invloed hebben op het dagelijks leven van de patiënt en zijn omgeving. Dr. Boon is werkzaam in het Erasmus MC in Rotterdam en is gespecialiseerd in bewegingsstoornissen, in het bijzonder bij de ziekte van Parkinson.
Volgens haar zijn op dit moment veel Parkinson patiënten onderbehandeld. 

Dat  kan voorkomen als mensen al langer de ziekte van Parkinson hebben; medicijnen alleen zijn dan vaak niet meer toereikend. Dr. Boon vindt dat je dan moet  kijken of mensen in aanmerking komen voor een DBS-operatie of één van de pompen. Ze benadrukt dat het belangrijk is om patiënten hier inzicht in te geven en komt vertellen over de voor- en nadelen van DBS, Duodopa en Apomorfine. Deze café-avond is niet alleen zeer interessant  voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun  mantelzorgers, maar voor iedereen die te maken heeft met Parkinson. Dus ook artsen, paramedici en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze café-avond.

Het café wordt gehouden op dinsdag 21 augustus in het Sophia revalidatiecentrum, Reinier de Graafweg 1. De zaal is open vanaf 19:00 uur; aanvang 19:30. De toegang is gratis. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur en het is ook goed bereikbaar met openbaar vervoer. In verband met het klaarzetten van de stoelen graag aanmelden via de website www.parkinsoncafédelfteo.nl, maar ook zonder aanmelding bent u van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant