Afbeelding

Bouw fase 1 van het duurzame Gildehof in volle gang; inschrijving voor fase 2 open tot september

Actueel 1.838 keer gelezen

Sinds de feestelijke start van fase 1 op 11 juli, is de bouw van het duurzame en energiezuinige Gildehof nu in volle gang. Zoals we eerder al meldden, was er voor fase 1 van de duurzame wijk erg veel interesse en nu kan er ook voor fase 2 worden ingeschreven. Hier alle recente ontwikkelingen en informatie omtrent het woningenproject op een rijtje.

Aweta blijft in Pijnacker-Nootdorp
Voor de bouw van Het Gildehof was het noodzakelijk dat een locatie van de internationale sorteermachineproducent Aweta verplaatst zou worden. Het was nog even de vraag waar het bedrijf naartoe zou verhuizen, maar tot grote trots van gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft Aweta ervoor gekozen om in de regio te blijven. De nieuwe locatie van Aweta wordt momenteel – bijna volledig energieneutraal – gebouwd op het bedrijvenpark Boezem Oost. Deze wereldwijde marktleider is een prachtige aanwinst voor het nieuwe bedrijvenpark en de lokale economie. Aweta produceert sorteermachines voor groente- en fruitbedrijven, inclusief technologische oplossingen voor verpakking en palletisering. De internationale gigant helpt zo groente- en fruitbedrijven effectief te functioneren, terwijl ze hun werknemers beschermen tegen ergonomische klachten, doordat deze steeds minder zelf hoeven te tillen. Een relevant thema in de sector, waar vernieuwende logistiek steeds beter wordt doorontwikkeld, met bijvoorbeeld palletstapelaars met ingebouwde weegschaal van aanbieders als deze of slimme systemen voor datacollectie.

Het Gildehof: nieuwe mogelijkheden in fase 2
Met deze heugelijke ontwikkelingen staat Het Gildehof ook bij het voortzetten van fase 2 niets in de weg. Op woensdag 27 juni werd er in de voetbalkantine van SV Nootdorp al een succesvolle informatiebijeenkomst gehouden voor geïnteresseerden in fase 2 en deze was wederom druk bezocht. Hierbij werden ook plattegronden en nadere informatie over een nieuw type woning gepresenteerd, type G. Op bepaalde kavels is het namelijk in fase 2 mogelijk om levensloopbestendige woningen te bouwen, die verkocht worden als woningtype G. Deze woningen worden zo gebouwd dat ze in alle levensfases goed bewoonbaar blijven en u er dus – als alles meezit – een woning voor het leven mee heeft. Er wordt in dergelijke huizen rekening gehouden met de indeling, zoals de slaapkamer en badkamer op de begane grond, maar ook met de voorzieningen, bijvoorbeeld verlaagde drempels en een antislipvloer. Zo biedt uw huis op alle leeftijden veiligheid, comfort en toegankelijkheid.

Inschrijven voor een woning in Het Gildehof
Met de introductie van woningtype G is er weer een mooie mix van buurtbewoners mogelijk, zoals dat met Het Gildehof altijd al het plan was. In fase 3 komen er zelfs nog luxe seniorenappartementen bij en woningen voor starters. Het architectonische design van de huizen, het groene hof in het hart van de wijk en de energiezuinige en duurzame woningen maken dat dit project veel belangstelling krijgt van een divers publiek.

Mocht u nu ook enthousiast zijn geworden en graag willen ontdekken wat de mogelijkheden zijn, dan kunt u zich op de website van Het Gildehof tot 1 september 2018 inschrijven voor fase 2. Na de sluitingsdatum ontvangt u bericht over uw inschrijving en weet u of u wordt uitgenodigd voor een verkoopgesprek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant