Afbeelding

Gronddepot zorgt voor onrust: is bouw busmuseum begonnen?

Actueel 2.405 keer gelezen

Pijnacker - Sinds deze week rijden tractoren af en aan om zand te storten in het de Oude Polder aan het einde van de Gantellaan in Pijnacker, de voorgestelde locatie voor het busmuseum.

"Ik heb daar sinds de petitie niets meer over gehoord, maar zou het kunnen zijn dat de grond al bouwrijp wordt gemaakt voor dit museum?", vraagt een lezer van Telstar Online zich af. Woordvoerster Rian Joppe van de gemeente Pijnacker-Nootdorp laat weten: "De grond die over is van de reconstructie Pijnacker Noord wordt vervoerd naar een gronddepot in de hoek Oostelijke Randweg en de N 470. Het betreft een gronddepot van de gemeente." Er is dus geen connectie met de beoogde bouw van het museum.

Buurtbewoners zijn fel tegen de komst van het busmuseum dat zorgt voor extra verkeer in de wijk van dagjesmensen, ze vrezen stinkende dieselrook in de straten en niet op de laatste plaats wordt het groen in de wijk vervangen door een grote grijze loods.

Wethouder Ilona Jense en burgemeester Francisca Ravestein namen begin dit jaar honderden handtekeningen in ontvangst tegen de komst van het bussenmuseum. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant