Daniël van der Stoep hier op stap met Tom Staal van GeenStijl, stond bekend als 'klokkenluider' van het Europees parlement.
Daniël van der Stoep hier op stap met Tom Staal van GeenStijl, stond bekend als 'klokkenluider' van het Europees parlement.

Weer cel geëist tegen Daniël van der Stoep

Actueel 4.211 keer gelezen

Pijnacker - Tegen voormalig PVV-Europarlementariër Daniël van der Stoep uit Pijnacker is in hoger beroep een celstraf van vijf maanden geëist, waarvan drie voorwaardelijk.

Volgens de aanklager heeft de politicus drie minderjarige meisjes proberen te verleiden tot seks. De strafeis is hetzelfde als de straf die hij tweeënhalf jaar geleden kreeg. Van der Stoep probeerde de meisjes seksueel te verleiden via Social Media. Ze waren destijds tussen de 15 en 17 jaar. De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij gebruik gemaakt heeft van het leeftijdsverschil, zijn status als Europarlementariër en zijn riante salaris.

Hij bood de tieners onder andere honderden euro's aan, net als cadeaus en cocaïne. Hij vroeg hen foto's te sturen of bij hem langs te komen. De bewuste meiden hebben nooit gehoor gegeven aan zijn smerige praat. Van der Stoep wilde destijds in Pijnacker-Nootdorp meedoen met de lokale verkiezingen met zijn geflopte Artikel 50 partij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant