Afbeelding

Meerdere thuisfavorieten tijdens kortebaan van Nootdorp

Actueel 1.030 keer gelezen

Nootdorp - Mogelijk kan het publiek op De Poort in Nootdorp op dinsdag 7 augustus meerdere lokale favorieten aanmoedigen. De paarden van Stal Arctic moeten pieken op de 'thuiskortebaan' terwijl de organisatie ook 'een aandeel' heeft in het paard Emi van Jip. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Stal Arctic uit Nootdorp heeft de afgelopen jaren zijn kortebaanpaarden op stal gezet bij 'mister kortebaan' Aad Pools. Vorig jaar liet Contador zich het beste zien. De ruin eindigde als tweede in Venhuizen en Voorschoten, werd derde in Heemskerk en vierde in Egmond aan den Hoef. Dit seizoen behaalde hij nog geen ereplaatsen. In vier starts haalde hij slechts twee keer de tweede omloop. Dat is te weinig voor een paard met zijn kwaliteiten. Mogelijk dat in Nootdorp de ommekeer komt.

Nieuwste aanwinst
I am Perfect is de nieuwste aanwinst van Stal Arctic. Ook de Duitse hengst kwam dit seizoen nog niet verder dan de tweede omloop. De troef van Pools heeft vooral nog wat moeite met de startprocedure. Inmiddels heeft hij vijf meter ontheffing en krijgt daarmee de kans om het kortebanen beter onder de knie te krijgen.

Ook Emi van Jip kan, bij deelname, op veel steun vanuit het publiek rekenen. Maar liefst 87 liefhebbers huren de merrie, op initiatief van de redactie van Kortebaandraverijen.nl, tijdens het kortebaanseizoen van Jan Beemsterboer en hebben haar op stal gezet bij Caroline Aalbers. Ook de Stichting Kortebaan Nootdorp heeft 'een aandeel'. Emi van Jip presteert vooralsnog boven verwachting. Ze won de kortebaan begin juli in Warmond.

Klassement
Southwind Raptor leidt momenteel het klassement 'Kortebaanpaard 2018'. De ruin won dit jaar de kortebaan van Hoofddorp, werd tweede in Venhuizen en op Duindigt en eindigde als derde in Assendelft. Cattiva Byd, de winnares van vorig jaar in Nootdorp, staat op de derde plaats in dit klassement na de overwinning in Wognum en de derde plaats in Sassenheim.

De kortebaan Nootdorp biedt plaats aan maximaal 24 deelnemers. Welke paarden er aan de start komen, is bekend op vrijdag 3 augustus. Wanneer de NDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator.
Ponybrunch en kinderdorp

De Stichting Kortebaan Nootdorp verzorgt dit jaar voor de 23ste keer op rij de kortebaan en zet daarmee de geschiedenis van de drafsport sinds 1792 in Nootdorp voort. Een evenement dat omlijst is met activiteiten voor volwassenen en kinderen en dat al jaren op een grote publieke belangstelling mag rekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant